1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ünlü Psikanalist Otto Kernberg Türkiye'ye Geliyor

Ünlü Psikanalist Otto Kernberg Türkiye'ye Geliyor

Psikanalitik kuramın öncü isimlerinden ve dünyaca ünlü Psikanalist Otto Kernberg 47. Ulusal Psikiyatri kongresine katılmak amacıyla Türkiye'ye geliyor...

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Psikanalitik kuramın öncü isimlerinden ve dünyaca ünlü Psikanalist Otto Kernberg, 21. Yüzyıl'da Psikoterapi temalı 47. Ulusal Psikiyatri Kongresine katılmak amacıyla Türkiye'ye geliyor... Türkiye Psikiyatri Derneği Otto Kernberg'in Türkiye'ye gelişini 16 Ekim 2011'de web sitesinden duyurdu.

OTTO KENBERG KİMDİR?

Psikanalitik teorinin öncü isimlerinden aynı zamanda psikiyatri profesörü olan Otto Kernberg 1928'de Viyana'da doğdu. Borderline Kişilik Bozuklukları ve Narsistik Pataloji üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Kenberg 1939 yılında Nazi Almanya'sından Şili'ye göç etti. 1959 Yılında ABD giden Kenberg 1961'de kalıcı olarak ABD'ye göç etti. 1973 Yılında New York Psikiyatri enstitüsünün Genel Klinik Hizmet Müdürü oldu.

Otto Kernberg,  Amerikan psikiyatri derneği üyesi ve aynı zamanda cornell üniversitesi tıp fakültesi'nde psikiyatri profesörüdür. Psikanalitik Tıp Derneği başkanlığı yapmıştır. Kendi alanında bir çok ödüllü kitabı vardır.

Amerikan Psikiyatri Derneği üyesi Dr. Otto F. Kernberg, New York Hastanesi-Cornell Tıp Merkezi, Westchester Bölümü'nün tıbbi sorumlusu ve dekan yardımcısıdır; Cornell Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde psikiyatri profesörüdür. Ayrıca Columbia Üniversitesi Psikanalitik Eğitim ve Araştırma Merkezinde eğitim analisti ve süpervizör analisttir. Dr. Kernberg, daha önce de C. F. Menninger Memorial Hastanesi yöneticiliği, Topeka Psikanaliz Enstitüsü'nde süpervizör analistlik, eğitim analistliği ve Menninger Vakfı Psikoterapi Araştırma Projesinde başkanlık yapmıştır. Yakın zamana kadar, New York Eyaleti Psikiyatri Enstitüsü'nün Genel Klinik Hizmetlerinde yönetici ve Columbia Üniversitesi Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesi'nde klinik psikiyatri profesörüydü. Dr. Kernberg, Uluslararası Psikanaliz Derneği'nin yardımcı başkanı ve Psikanalitik Tıp Derneği'nin başkanıdır. Aynı zamanda Journal of the American Psychoanalytic Association dergisinde editörlük yapmaktadır. New York Psikanaliz Enstitüsü ve Derneği 1972 Heinz Hartmann Ödülü'nü, Pennsylvania Hastanesi Enstitüsü Edward A. Strecker Ödülünü, Psikanalitik Tıp Derneği 1981 George E. Daniels Başarı Ödülü'nü, Amerikan Ergen Psikiyatrisi Derneği'nin 1982 William F. Schonfeld'i Anma Ödülü'nü, New York Eyaleti Psikiyatri Enstitüsü'nün 1986 Van Gieson Ödülü'nü, New York Hastanesi-Cornell Tıp Merkezi, Westchester Bölümü Yılın Hocası Ödülü'nü ve 1990 Mary S. Sigourney Psikanaliz Ödülü'nü almıştır. Sapıklıklarda ve Kişilik Bozukluklarında Saldırganlık ve daha önce yayımladığımız Sınır Durumlar ve Patolojik Narsisizm'in yanı sıra, başlıca kitapları arasında Psychotherapy and Psychoanalysis: Final Report of the Menninger Foundation's Psychotherapy Research Project (başka yazarlarla), Object Relations Theory and Clinical Psychoanalysis, Internal World and External Reality: Object Relations Theory Applied, Severe Personality Disorders: Psychotherapeutic Strategies ve Psychodynamic Psychotherapy of Borderline Patients (Michael Selzer, Harold W. Koenigsberg, Arthur Carr ve Ann Appelbaum ile birlikte) sayılabilir. Kernberg'in Türkçe'de Aşk İlişkileri, Normallik ve Patoloji (Ayrıntı, 2000) adlı bir incelemesi de bulunmaktadır. 
  
Türkçe'ye Çevilmiş Kitaplarından Bazıları

Sınır Durumlar ve Patolojik Narsisizm, 1999 Metis
Sapıklıklarda ve Kişilik Bozukluklarında Saldırganlık, 2000 Metis
 

Bu haber toplam 8580 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum