1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Turkcell'den Mobil Yazılım Seferberliği

Turkcell'den Mobil Yazılım Seferberliği

Turkcell, interneti genellikle sosyal ağlara bağlanmak için kullanan gençler için yazılım seferberliği başlattı. Şirket, internetten üzerinden Android, iOS, Windows Phone gibi platformlarda yazılım geliştirmeyi öğretecek. İşte ayrıntılar...

A+A-

Sosyal ağ kullanımında yüzde 69'luk oranla Brezilya'dan sonra ikinci sırada yer alan Türkiye, araştırma yapmak ya da yazılım üretmek için internet kullanımında yüzde 37'yle sınıfta kaldı. Bu eksiklikten yola çıkan Turkcell, Türkiye'de internet kullanımında aktif olan genç nüfusu mobil yazılımcılığa yönlendirmek için yerli mobil yazılım seferberliği başlattı. 'Geleceği Yazanlar' projesiyle www. turkcell.com.tr/gelecegiyazanlar sitesinden eğitim verilecek. Turkcell servislerini kullanarak eğitim alanlar Android, iOS ve Windows Phone gibi mobil platformlara yönelik yazılımlar geliştirebilecek. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, projeyle genç nüfusu mobil yazılım geliştirme pazarında etkin bir oyuncu haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ciliv, "Ülkemizin bilişim potansiyelini harekete geçirmek için geliştirdiğimiz Geleceği Yazanlar projesiyle gençlere eğitim ve gelişim fırsatı sunarken, yazılım geliştiricilere de yeni iş fırsatları yaratacağız" dedi. 

"ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM" 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, dünyada mobil yazılım pazarının 2013'te 25 milyar dolara ulaşacağını söyledi. Yıldırım, "Neden Türkiye de buradan pay almasın? Turkcell'in projesi bu yönde atılmış çok önemli bir adım" dedi. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ise "Türkiye'nin yazılım pazarı büyüklüğü 2.4 milyar TL, yazılım ve hizmet ihracatı ise yaklaşık 750 milyon TL" diye konuştu. 

4G'YE AYLAR KALDI 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım internette 4G'ye geçişe aylar kaldığını söyledi. 3G'ye geçişi yavaştan aldıklarını belirten Bakan Yıldırım, "Böylece hem teknolojiyi ucuza getirdik hem de zirve yaptığı anda kullanılmasını ve kısa sürede yaygınlaşmasını sağladık. Çünkü teknolojinin bir gelişme ve olgunlaşma süresi var. 4G'de de aynı politikayı uyguluyoruz. Aylar sonra süreci başlatacağız" dedi. Yerli telefon üretimine de değinen Yıldırım, bunu teşvik etmek için parça ithalatında uygulanan gümrük vergisini de çok yakında kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

İŞ ORTAKLIĞI FIRSATI VERİLİYOR
www.turkcell.com.tr/ gelecegiyazanlar adresine üye olan herkesin yardım alabileceği Geleceği Yazanlar projesinde başlangıç seviyesinde olan yazılımcılar da eğitim alabiliyor. Eğitim, gelişim ve mentorluk imkânlarının sunulduğu projede, başarılı mobil yazılımların çeşitli iş modelleriyle hayata geçirilmesi olanağı ve Turkcell iş ortaklığı fırsatları da sağlanıyor.

NELER GETİRECEK? 
Mobil iletişimde 4. nesil teknolojileri ifade eden 4G, dosya indirme ve yüklemede, aynı anda çok daha yüksek veri paylaşım hızına erişecek. 
4G'de internet üzerinden herhangi bir takılma yaşamdan video ve film gibi içerikler izlenebilecek. 
3G'de teorik olarak 84 megabite çıkan hız, 4G'de ise 1 gigabite'a ulaşabilecek.

Bu haber toplam 2283 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.