1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk PDR-Der kahvaltıda buluştu

Türk PDR-Der kahvaltıda buluştu

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Manisa Şubesi, derneğin İzmir Şubesi ile Oruçoğlu Otel’de kahvaltı düzenledi.

A+A-
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Manisa Şubesi (Türk PDR- Der) Derneğin İzmir Şubesi ile Oruçoğlu Oreko Otel’de kahvaltılı toplantı gerçekleştirdi. Kahvaltıya Manisa Şube Başkanı Zehra Doğruoğlu, İzmir Şube Başkanı Tolga Nasuh Aran ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğinin 3 Temmuz 1989 yılında kurulduğunu ifade eden PDR-Der Manisa Şube Başkanı Zehra Doğruoğlu, “Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanlar arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma sağlayarak PDR biliminin ve mesleğinin ülkemizdeki gelişmesini sağlamak, PDR alanında çalışanlarının sosyal, bilimsel, mesleki ve kültürel yönden gelişmelerine yardım etmek, mesleğin üyelerinin haklarını korumak ve savunmak amaçlarına yönelik olarak kuruldu” dedi.

Derneğin amaçları hakkında bilgi veren Doğruoğlu, “Tüzüğümüzde yer alan amaçlar doğrultusunda PDR alanın bir bilim dalı ve uygulama alanı olarak gelişmesi, alanda çalışanların eğitim ve çalışma standartlarının yükseltilmesi, Türkiye’de PDR’nin profesyonel bir meslek olarak kabul edilmesi konusunda çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor” dedi.

Manisa Şubesi’nin Haziran ayında açıldığını kaydeden Doğruoğlu, Manisa ile birlikte Adana, bursa, Eskişehir, İstanbul, Konya, İzmir, Samsun, Osmaniye, Elazığ, Erzurum, Kayseri, Gaziantep, Hatay ve Rize’de olmak üzere 15 şubede hizmet verdiğini söyledi. Doğruoğlu, Manisa’da 106 üyeyle hizmete başladıklarını ifade etti.

İzmir ile bu toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının İzmir’in potansiyelinden faydalanmak olduğunu belirten Zehra Doğruoğlu, “İzmir PDR uluslar arası organizasyonlara imza atıyor. İzmir’in bu konuda Manisa’ya büyük katkı sağlayacağını inanıyoruz. Bizlerde inşallah PDR konusunda başarılı çalışmalara imza atarız. Rehber öğretmenlerine, velilere eğitimler düzenlemeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Türk PDR-DER Manisa Şubesi yönetim kurulunda bulunanlar: Şube Başkanı Zehra Doğruoğlu, Şube Başkan Yardımcısı Zafer Çimen, Şube Sekreteri Murat Aydoğdu, Eğitim Sekreteri Sevgi Şahin, Örgütlenme Sekreteri Mehmet Turgut, Mali Sekreter Ali Aksu ve Basın Yayın Sekreteri Esin Türkoğlu. 

manisahabergazetesi.com.tr 

Bu haber toplam 5430 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.