1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TBMM internet bağımlılığına el atıyor

TBMM internet bağımlılığına el atıyor

Meclis, ‘çocuk ve gençler arasında giderek psikolojik ve sosyal sorunlara neden olduğu gerekçesiyle’ internet ve bilgisayar bağımlılığına el atıyor.

A+A-

YURDAGÜL ŞİMŞEK / RADİKAL


TBMM Sağlık Komisyonu internet bağımlılığına çözüm yolları arayacak. Meclis, ‘çocuk ve gençler arasında giderek psikolojik ve sosyal sorunlara neden olduğu gerekçesiyle’ internet ve bilgisayar bağımlılığına el atıyor. TBMM Sağlık Komisyonu önümüzdeki günlerde konunun uzmanlarıyla bir araya gelerek çözüm yolları üzerinde çalışma yapacak.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, her şeyin yasalarla ve cezalarla önlenmesinin mümkün olmadığını belirterek, bilgisayar ve internet gibi bağımlılıkların ailelerin ve toplumun bilinçlendirilmesiyle sağlanabileceğine dikkat çekti. Erdöl, geçen yıl bu konuda bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, bu toplantının ikincisini de önümüzdeki günlerde yapacaklarını dile getirdi. Erdöl, ailelerin çocuklarının internet bağımlısı haline gelip gelmediği konusunda dikkatli davranmaları için uyardı.

Komisyonun daha önce yaptığı toplantıda AMATEM’in sunduğu raporda, internet bağımlılığını ortaya koyan belirtiler şöyle dile getirilmişti:

“İnternet ile ilgili aşırı zihinsel uğraş, internete bağlı kalma süresinde artışa ihtiyaç duyma, internet kullanımını azaltmaya yönelik başarısız girişimlerde bulunma, internet kullanımının azaltılması durumunda yoksunluk belirtileri, başlangıçta olduğundan daha uzun süreler internet kullanma, internetin aşırı kullanılması yüzünden ilişkiler, okul ya da işle ilgili sorunlar yaşama, internete bağlı kalabilmek için aile üyelerine, terapiste ya da başkalarına yalan söyleme, internete bağlı kalındığı süre içinde duygu değişikliği olması, umutsuzluk, suçluluk, anksiyete, depresyon vb”.

Sorunun çüzümünde çok yönlü yaklaşımlar gerektiğini vurgulayan AMATEM, aile okul işbirliği, internet kafelerin denetimi, aile, öğrenciler, sağlık personeli ve eğitimcilerin eğitilmesi gibi çalışmaların önemine dikkat çekiyor.

AMATEM’e göre, aileler çocuklarında internet bağımlılığının belirtilerini aramalı, bilgisayarları çocuğun odasına koymamalı, çocuklara alternatifler sunmalı. AMATEM, çocuklara internet kullanımını yasaklamanın doğru yöntem olmadığı görüşünde.

Bu haber toplam 1902 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.