Tarhan: Karadayı bu örgütün içinde

Tarhan: Karadayı bu örgütün içinde
Ergenekon soruşturmasında tanık olarak ifade veren Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Devlet içinde devlete rağmen, MGK'nın da üzerinde bir grup var. İsmail Hakkı Karadayı da bu grupta..

SABAH - Ergenekon Örgütü'nün üyesi ve yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in askeri liseden dönem arkadaşı olan ve Ergenekon soruşturması kapsamında 28 Şubat 2008 günü tanık sıfatıyla ifade veren emekli asker psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın iddianameye giren ifadesi de eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ile ilgili şok iddialar içeriyor. Tarhan, Ergenekon iddianamesinde yer alan ifadesinde şunları ileri sürdü: "Soruşturma konusu Ergenekon örgütünü GATA Komutanlığı'nda görevli olarak çalışmakta iken, kızını hastaneye getiren dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın devre arkadaşı emekli albay İbrahim İşçan'dan duydum. Bana devletin içinde devlete rağmen bir yapı olduğunu, 100-150 kişilik bir grup olduğunu, MGK'nın üzerinde bir grup olduğunu, periyodik toplantılar yaptıklarını, kendisinin ve İsmail Hakkı Karadayı'nın üsteğmenlik rütbesinden itibaren bu grubun üyesi bulunduklarını anlattı. Daha sonra ise bu konularda kendisi ile konuşmadım. Ayrıca bana bu örgütlenmenin TALMUT isimli bir kitabı bulunduğunu çalışma esas ve prensiplerinin bu kitapta toplandığını anlatmıştı. Bu görüşmemiz 1995 senesinde olmuştu. Daha sonraki tarihlerde bu kişi vefat etti. Bir daha da aynı konuda görüşmemiz olmadı. Bu kişi görüşmemizde sözünü ettiği gruba konulmuş bir isimden bahsetmedi. Ergenekon ismini ben daha sonra basından duydum. 1996'da GATA'da görevli iken sebepsiz bir yere Çorlu'ya tayinim çıkartıldı. Askeri Mahkeme'ye açtığım davayı kazanıp göreve iade edildim. Ancak dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in imzası bulunan emirle tekrar Çorlu'ya tayin edildim. Bu tayin içinde aynı şekilde dava açtım."

'YAŞAM TARZIMI BEĞENMEDİLER'
Tarhan, ifadesinde kendisinin ısrarcı olmaması konusunda ise şöyle uyarıldığını anlattı: "Mahkeme kararı ile geri dönmemden sonra GATA Komutanı olan Çetin Harmankaya bana, 'Davayı kazanmanın sonucu değiştirmeyeceğini, Şırnak'a tayinimin çıkartılabileceğini, ordu içerisinde emir komuta zinciri dışında hareket eden bir grup olduğunu, bu grubun benim yaşam tarzımı beğenmediğini ve görev konusunda ısrarcı olmamamı' söyledi. Kendi isteğimle emekliye ayrıldım. Çevik Bir hakkında manevi tazminat davası açtım. Davayı kazandım, temyiz edildi. Karar, Yargıtay'dan bozularak iade edildi. Daha sonra da mahkeme kaleminden 1. Ordu'dan geldiğini söyleyen bir Kurmay Albay'ın dava ile ilgilendiklerini söylediğini öğrendim. Mahkeme, Yargıtay bozma kararına uydu. Davam da reddedildi."

Bu haber toplam 2689 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.