1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Stresle başa çıkmak için

Stresle başa çıkmak için

Stresle başa çıkmak için sevdiğiniz uğraşlara zaman ayırın ve zamanı verimli kullanmayı öğrenin...

A+A-
Günümüzde daha çok iş ve ilişkilerde yaşanan stresle başetmenin yolu yine kişinin kendisinden geçiyor. Uzmanlar, "Zamanı verimli kullanın" uyarısında bulunuyor.

Stres, bir çeşit fiziksel ve ruhsal huzursuzluk olarak tanımlanıyor. Kendini depresyon, sinirlilik, ağrı, kalp çarpıntısı ve hatta alerji olarak gösteren stres, özellikle kent insanını tehdit ediyor.

Uzmanlar stresin asıl kaynağının iş değil, kişinin kendisini doğru yönlendirmemesi olduğunu belirtiyor.

Konuyla ilgili bilgi veren psikolog Doç. Dr. Ceylan Daş, "İnsanlardan 'çok yorgunum'un ardına bir uyuma, koltuklara yayılıp kalma şikeyetlerini çok sık duyuyorum... Tabii ki bu dinlendirmiyor. Daha beter zihin iyice tetikleniyor ve daha da yorgunlaşıyor" diye konuştu.

Halbuki sevdiğiniz işlere zaman ayırabilmek, yorgunluğu gidermenin en iyi yollarından birini oluşturuyor. Bunun için de zamanı kontrol edebilmeyi öğrenmek gerekiyor.

Doç. Dr. Daş, "Zaman yetmediği için stres oluyorsak; zamanı daha verimli, daha önemli işlere vererek ve önemsizleri ayırt ederek bir sıralama yapabiliriz. Ya da bu durum diğer insanlardan kaynaklanıyorsa kiminle neyi ne zaman konuşacağımızı planlamak gerekiyor" dedi.
Bu haber toplam 1946 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.