1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Stresi Yenen Sınavı Kazanır

Stresi Yenen Sınavı Kazanır

Milyonlarca gencin geleceğini etkileyecek LYS'ye az bir süre kaldı. Uzmanlar, sınavda iyi performans yakalamak için önce endişe ve kaygılardan kurtulmak gerektiğinin altını önemle çiziyor.

A+A-

İlköğretim ve lise son sınıf öğrencilerini ilgilendiren SBS ve LYS'ye yaklaşılırken öğrencileri de sınav stresi sardı. Uzmanlar öğrencilerin sınavda başarılı olması için stresten kurtulması gerektiğini vurguluyorlar. Bakırköy Ruh ve Sınir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sosyal Hizmet Uzmanı Fatih Kılıçarslan, sınavda başarıyı yakalamanın yolunun sınav stresini bertaraf etmekten geçtiğini söyledi. Anne ve babaların sınav öncesi çocuklarına özel ilgi göstermeleri gerektiğini vurgulayan Kılıçarslan, 'Ailenin çocuğa ve sınava ilişkin olumsuz düşünceleri çocuğun kaygı düzeyinde etkili olacaktır. Ailenin çocuğuna güvenmemesi, sınavın çok zor olduğu ve çocuğun bu sınavı kazanamayacağı gibi olumsuz düşünceleri kaygıyı arttıracaktır' dedi.

KIYASLAMA YAPMAYIN

Anne ve babaların çocuklarını başka çocuklarla kıyaslamadan kaçınması gerektiğini belirten Kılıçarslan, şunları söyledi: 'Çocuğunuzun olumlu davranışlarını takdir edilerek, uygun olan her ortamda bugüne kadar elde ettiği başarılarıyla övülmelidir. Olumsuz davranışlarını ise yapıcı olarak eleştirdirmek gerekir. Anne babasının kendisine güvendiğini ve onu takdir ettiğini gören çocuğun kendine olan saygısı ve güveni de artacaktır'

Bu haber toplam 2659 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.