1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sosyal Bilimler Olimpiyatında Sona Gelindi

Sosyal Bilimler Olimpiyatında Sona Gelindi

Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen 4.Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) sona gelindi.

A+A-
Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen 4. Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) sona gelindi. Olimpiyatta yarı finallere kalanlar bugün açıklandı. Yarın yapılacak finallerde dereceye giren projeler ödüllendirilecek.

Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteklediği USOBO'a katılan 800 çalışma jüriler tarafından değerlendirildi ve yarı final sonuçları bugün açıklandı. 'Sosyal Medyada Kişilik Hakları', 'Engelli Hakları ve Hizmetler', 'Sınav Kaygısı', 'Televizyon Dizileri ve Dilimiz', 'Anadolu'da Çokkültürlülük', ve 'Dünya nüfusundaki artışın doğuracağı sonuçlar', 'Tarih Temalı Filmler' gibi sosyal bilimlerin farklı alanlarındaki güncel konuların ele alındığı olimpiyata ağırlıklı olarak sosyal bilimler liseleri ve Anadolu liseleri katıldı. Sosyal bilimler liselerinin başarısının hissedildiği olimpiyatta, katılımcıların yarıdan fazlasının kız öğrencilerden oluşması dikkat çekti.

USOBO Komite Başkanı Prof. Dr. Murat Karagöz, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde düzenledikleri olimpiyatın bu yıl 4.'sünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Olimpiyatlara sosyal bilimler liselerinin yanı sıra Anadolu ve fen liselerinin de katıldığını ifade eden Karagöz, "Şu anda 250 kadar ön elemeyi geçmiş öğrencilerimiz bugün ve yarın asıl yarışmaya katılmış durumdalar. Proje, forum ve metin analizi olmak üzere 3 kategoride yarışıyorlar. Amacımız; bu olimpiyatlarla sosyal bilimler alanını daha tercih edilen bir alana dönüştürmek. Sanıyorum ki bu da amacına ulaşıyor. Şu an itibari ile yarışmalarda kız öğrencilerimiz yüzde 60 oranında öne geçmiş durumda. Yüzde 40 oranında erkek öğrencilerimiz var. Yine devlet liseleri ön sırada yer alıyor. Bununla birlikte özel liselerden katılım üst düzeyde. Bunun dışında sanıyorum ki yarın akşam günün sonunda birincilere ödüllerini vereceğiz. Öğrencilerimiz madalyalarını alacaklar." ifadelerini kullandı.

Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü Başkanı Ömer Görgün ise, sosyal bilimler alanına performansı yüksek öğrencileri çekme amacıyla olimpiyatın düzenlendiğini belirtti. Görgün, "Bu olimpiyat, öğrenci odaklı bir projedir. Lise öğrencilerine yönelik bir proje olması nedeniyle dünyada ilk defa bizim organize ettiğimiz bir projedir." dedi.
Bu haber toplam 3792 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.