1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. ‘Siyaset Psikolojisi’ okutulmuyor

‘Siyaset Psikolojisi’ okutulmuyor

Divan Bilim Kültür ve Sanat Derneği'nin düzenlediği ‘Siyaset Psikolojisi' konferansı yapıldı.

A+A-

GÜNESTV.COM - İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatrisi Doç. Dr. Nemadin Yanık, ‘Siyaset Psikolojisi'nin dünyada ana kitaplarının oluştuğunu söyleyerek, üniversitelerde siyaset psikolojisi adıyla bir dersin okutulmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi

Divan Bilim Kültür ve Sanat Derneği'nin düzenlediği ‘Siyaset Psikolojisi' konferansı yapıldı. Konferansa, İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatrisi Doç. Dr. Nemadin Yanık konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa, AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, Divan Bilim Kültür ve Sanat Derneği Ali Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı.
Yerel Seçimler öncesi seçmen kitlesinin eğilimlerinin akademik bir üslupla ele alındığı ‘Siyaset Psikolojisi' konulu konferans İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

AKIN, SİYASET POLİTİKADAN DAHA ASİL VE AĞIR BAŞLIDIR

Belediye Başkanı Cemal Akın konuşmasında, siyasetin belli bir toplumda çatışma halinde olan çıkarların uzlaştırılması faaliyeti olarak tanımlandığını söyleyerek, çok yüzlü anlamına gelen Fransız kökenli ‘politika' sözcüğü her ne kadar Türkiye'de siyaset kelimesinin yerine kullanılsa da ‘siyaset' kelimesinin daha asil ve ağır başlı durduğunu ifade etti.

"SİYASET KURUMU SİYASETÇİLER TARAFINDAN YIPRATILMIŞTIR"

Akın, üzülerek söylemek gerekir ki siyaset kurumu yıpranmış siyasete ve siyasetçiye olan güvenin sarsıldığını belirterek, vatandaşın siyasetçiye güvenmediğini bunun için onlarca haklı gerekçesi olduğunu söyledi.

"ÜLKEDE, ‘KÖTÜ SİYASET ETME' ANLAYIŞI SORUNLARI ÇÖZEMEZ"

Türkiye'de siyaset ve ekonomi alanında yaşanan sorunların temelinde ‘kötü siyaset etme' anlayışının yatmakta olduğunu savunan Akın, Türkiye'de yeni ve henüz akademik çalışması yapılmamış olan siyaset psikolojisi konusu özellikle içinde bulunulan yerel seçim süreci öncesi önemini bir kat daha artırdığını bildirdi.

Başkan Akın, Siyaset Psikolojisinin en temel ele aldığı konu başlıklarının siyasal davranışın birey, grup ve toplum düzeyinde değişimi ve nedenlerini inceleyen bir psikoloji alt dalı olarak tanımlamanın mümkün olabileceğini kaydetti.

Siyaset Psikolojisi konulu konferanstan gerek aday olan arkadaşlar gerek parti teşkilatların yararlanacağına inandığını aktaran Akın, yerel seçimlerde demokrasi ve siyasi olgunluğa katkıda bulunacağını kaydetti.

YILDIRIM; KONFERANSIN İÇERİĞİNİ ANLAYACAK ELİT KİTLEYE YÖNELİK DÜZENLEDİK

Divan Bilim Kültür ve Sanat Derneği Ali Yıldırım da, dernek olarak ele alınan konunun içeriğini anlayacak ve algılayacak seçkin bir kitleye eğitim vermeyi amaçladıklarını belirterek, Siyaset Psikolojisinin daha dar ve daha elit bir kitle ile konuşmayı daha uygun gördüklerini söyledi.

YANIK; 1940'LI YILLARDA SEÇMENİN EĞİLİMLERİ TARTIŞILMAYA BAŞLANDI

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatrisi Doç. Dr. Nemadin Yanık, 1940'lı yıllarda seçmenlerin oy kullanmadaki eğilimlerine yönelik tartışmalar yaşanınca akademisyenler tarafından Siyaset Psikolojisi kavramının kullanılmaya başlandığını belirterek," Siyaset daha çok toplumu ilgilendiren bir bilimdir. Siyaset psikoloji daha büyük gruplar üzerinde çalışmalar yapar. Hem siyaset biliminin hem de sosyolojinin siyaset alanındaki psikolojik unsuru anlayabilecek kavramsal araçlara sahip değil" dedi.
"ANA KİTAPLARI VAR"

Siyaset Psikolojisinin dünyada ana kitapları oluşmuş bir bilim olarak değerlendirmek gerektiğini söyleyen Yanık, üniversitelerde siyaset psikolojisi adıyla bir dersin okutulmamasının bir eksiklik olduğunu dile getirdi

Bu haber toplam 3052 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum