1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sivilleri Kurşuna diziyorlar

Sivilleri Kurşuna diziyorlar

İsrail, uçaklardan attığı yeni bildirilerle 'saldırılar artacak' diyerek dün yine kadın çocuk masum aileleri yok etti. Görgü tanıkları askerlerin ev ev dolaşıp Filistinlileri kurşuna dizdiğini söyledi.

A+A-

MUHAMMED MURTECA / GAZZE



Dünya liderleri Mısır'da ateşkesi görüşürken İsrail Gazze Şeridi'nde taş taş üstünde bırakmadı. 1.5 milyonluk bölgede 850'den fazla Filistinliyi öldüren İsrail dün uçaklardan attığı ölüm bildirgeleriyle 'saldırılar artarak devam edecek' dedi. İsrail tankları yine dün, bahçelerinde oturan kadın çocuk, 9 kişilik aileyi yok etti. Refah'ta da masum bir kadın israil ateşine ölürken dün hayatını kaybeden 18 Filistinliyle beraber toplam sayı 850'e yaklaştı. Katliamı Yeni Safak'a anlatan TVNET Gazze muhabiri Muhammed Murteca, İsrail askerlerinin sivillere ait evlere girerek kadın, çocuk herkesi katlettiğini söyledi.

KURŞUNA DİZİP BOMBALIYORLAR

Saldırıların başladığı ilk günlerden itibaren bize gelişmeleri aktaran Muhammed Murteca'nın evi de dün bombalanırken son verdiği bilgilere göre, görgü tanıkları evlere giren İsrail askerlerinin, herkesi kurşuna dizdiğini söyledi. Kurşuna dizilenler arasında çocuklar da bulunuyor. Anne ve çocuklarının öldürüldüğü bazı evlerde geriye katliama tanık olan bir tek çocuk kalıyor. Yetkililer evlere ulaştıklarında çocuğu öldürülmüş anne babasının yanında ağlarken buluyorlar. Bir çok evde katliam yapıldıktan sonra aynı ev F-16 tarafından vuruluyor. Olayın sadece basit bir İsrail saldırısı olmadığını belirten Muhammed Murteca, "İsrail soykırım yapıyor" dedi.

Çocuklar su kuyruğunda

Birleşmiş Milletler, insani bir dramın yaşandığı 1.5 milyonluk Gazze Şeridi'nde halkın üçte ikisinin elektrikten yoksun olduğunu, bölgenin yaklaşık yarısında ise musluklardan su akmadığını bildirdi. İsrail ordusu ise, dün bölge sakinlerinin ihtiyaç maddelerine ulaşabilmesi için operasyona 3 saat ara vereceğini duyurdu. Ancak yardım grupları bu kısa sürede yardımları en etkili şekilde dağıtmaya çalıştıklarını ancak 3 saatlik arada 150 bin kişinin yaşadığı bölgede ancak 9 bin 500 kişiye ulaşabildiklerini ifade ediyorlar.

BM, yardımı daha fazla durduramadı

Birleşmiş Milletler önceki gün İsrail askerlerinin BM yardım konvoyuna ateş açıp bir yetkiliyi öldürmesi üzerine can güvenliği konusunda İsrail'e artık güvenmediğini ve Gazze Şeridi'ne yardımları durudurduğunu açıklamıştı. Ancak büyüyen trajedi örgütün bu kararını uzun süre uygulamasına olanak vermedi. BM, Gazze'de askıya aldığı yardım çalışmalarını, İsrail Savunma Bakanlığı'ndan alınan "yardım görevlilerinin daha iyi korunacağı güvencesi" temelinde en kısa zamanda yeniden başlatacağını bildirdi.

Bu haber toplam 2305 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.