1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Silivri Cezaevi Yolları Eylemlerden Dolayı Kapatıldı

Silivri Cezaevi Yolları Eylemlerden Dolayı Kapatıldı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine izleyicilerin alınmayacağı duruşma öncesi gergin atmosfer devam ediyor.

A+A-

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine izleyicilerin alınmayacağı duruşma öncesi gergin atmosfer devam ediyor. Silivri Mahkemesine giden tüm yollar polis ve jandarma tarafından kapatıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine izleyicilerin alınmayacağı ve mahkemenin bugün kararını açıklaması beklenen Ergenekon davasında bugünkü duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar, milletvekilleri ve basın mensupları katılabiliyor.

Sarı basın kartı sahibi gazeteciler, binaya girişte kartları jandarma görevlileri tarafından Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden kontrol edildikten sonra içeri alınıyor.

Ellerinde duruşmaya katılacak sanıkların ve avukatların isimlerinin yer aldığı liste bulunan görevliler, binaya alımları bu listeye göre yapıyor.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde mahkemenin görüleceği binanın çatısında da keskin nişancıların olduğu görüldü.

Duruşma salonunun önünde bazı tutuksuz sanıkların valizleriyle beklemesi dikkat çekti.

E5 Bağlantı Yolu kenarındaki tarlalardan yerleşkeye gitmek isteyen bir grubu, önce jandarma daha sonra polis durdurdu. Yetkili jandarma komutanının uyarı anonslarına rağmen ilerlemek isteyen grubu, jandarma ve polis ekipleri, kalkanlarla iterek E5 yoluna doğru uzaklaştırdı.

Güvenlik görevlileri, TEM karayolu Kınalı bağlantı yolunu bariyerlerle çift yönlü trafiğe kapatırken, duruşmayı izlemesine izin verilenler ve görevliler, yerleşkeye E-5 karayolu bağlantısından giriş yapabiliyor.

Seyyar tuvaletlerin kurulduğu bölgeye, sabahın erken saatlerinden itibaren çöp kamyonu, iş makinası, itfaiye, su tankerleri, TOMA ve çok sayıda otobüsle çevik kuvvet ekibi geldi. 

NTV 

Bu haber toplam 2679 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.