1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Ses Kardeşim” 30.The Bodrum Cup’ta.

“Ses Kardeşim” 30.The Bodrum Cup’ta.

Karanlıkları aydınlatmak üzere yola çıkan bir sosyal farkındalık ve iyilik hareketi “Ses Kardeşim” 30.The Bodrum Cup’ta.

A+A-

İçmimar Füsun BAY CANBAY ve TRT Spikeri Murat Can CANBAY’ın 2018’in Mart ayında hayata geçirdikleri Ses Kardeşim projesi, gören çocuklarla göremeyen çocuklar arasında bir ses köprüsü oluşturuyor.
Şirin mi şirin pembe bir Vosvos minibüsün içini bir ses stüdyosuna dönüştüren Canbay çifti, gezip gördükleri yörelerin çocuklarını bu gezici stüdyoya konuk ediyor ve onların okudukları masalları kaydederek oluşturdukları sesli kitapları da Türkiye’nin 6000 ayrı noktasında bulunan göremeyen kardeşlerine ulaştırılmak üzere kısa adı TÜRGÖK olan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na teslim ediyor.

Asıl meslekleri yanı sıra birer gezgin olan çiftin, yolculuk deneyimlerini ve gezilen yerleri anlattığı “Füsyollarda” adlı bir de blogu var. Bu pembe gezici stüdyoda ayrıca gezilen görülen yerlerin anlatıldığı bir sesli blog çalışması da yapılıyor.


seskardesim4.1.jpg


Avrupa’nın en büyük deniz üstü etkinliği olan The Bodrum Cup, bilindiği gibi Sosyal Sorumluluk alanında da çok önemli projelere destek veriyor.

Bu yıl otuzuncu kez start alacak The Bodrum Cup etkinlik alanlarında görebileceğiniz “Ses Kardeşim” minibüsü, bir deniz kenti olan Bodrum’da genç optimistçileri ve deniz sevdalılarını ağırlayacak; Bodrum’un mavisini, yelkenin coşkusunu ve rüzgârını gönderecek göremeyen çocuklara. Çünkü hayal ederek yaşamı algılayan görme engelli çocukların bu atmosferi ve Bodrum’u zihinlerinde betimlemeleriyle dünyaları zenginleşecek.

Hayal edin ve peşinden gidin. Paylaşın hayalinizi ve zenginleşin.
Tıpkı 30 yıl önce bir hayalle başlayan The Bodrum Cup gibi...

 

Bu haber toplam 2815 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.