1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Savaştan sonra katil oldular

Savaştan sonra katil oldular

Irak işgalinden dönen ABD askerleri 14 ayda 5 ayrı cinayet olayına karıştılar.

A+A-

CUMHURUİYET - Irak’ta görev yaptıktan sonra ABD’nin Colorado eyaletindeki birliklerine dönen bazı ABD askerlerinin, bölgede son 14 ayda işlenen 5 ayrı cinayet olayına adlarının karıştığı ortaya çıktı. Siyasilerden gelen uyarının ardından Amerikan ordusu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Colorado’daki Fort Carson üssü komutanı General Mark Graham, 4. Tugay Muharebe Timi’ne üye bazı askerlerin adlarının karıştıkları cinayetleri araştırmak üzere özel bir birim kurduklarını açıkladı. Graham açıklamasında, üsteki 1200 askerin ruhsal ve fiziksel durumlarının yakından gözleneceğini belirtti.

Kararın Colorado Senatörü Ken Salazar’ın cinayetleri araştırması için geçen hafta Kara Kuvvetleri Genel Sekreteri Pete Geren’a mektup göndermesi üzerine alındığı belirtildi.

Son olarak geçen hafta Colorado’da 21 yaşındaki bir askerin 19 yaşındaki kız arkadaşını öldürdüğü belirlenmişti. Pentagon’a bağlı RAND’a göre, Irak ve Afganistan’da görev yapan 1.6 milyon askerden yaklaşık 300 bini travma sonrası stres bozukluğu veya depresyon yaşıyor.

Bu haber toplam 1810 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.