1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Sağlık Karnesi Tarihe Karışıyor

Sağlık Karnesi Tarihe Karışıyor

1 Ocak 2008'den itibaren nüfus cüzdanları kullanılacak.

A+A-

TRT - Yeni yıl, sağlıkta yeni uygulamalarla başlayacak. İlk olarak 4,5 milyon SSK emeklisi, yarından (01.01.2008) itibaren sağlık karnesi yerine üzerlerinde TC kimlik numaralarının olduğu nüfus cüzdanlarını kullanabilecek.
Ayrıca yatan hastaların ilaç ve tıbbi malzemeleri, hastalar değil hastaneler tarafından karşılanacak.

1 Ocak 2008'den itibaren sağlık karneleri önce SSK emeklileri için tarihe karışacak. "Sayfam bitmiş, yenisini çıkarttırayım" derdi bitecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK'lıların ardından hem çalışanlar, hem de Emekli Sandığı ve Bağ-Kur mensupları için sağlık karnesi uygulamasına son verileceğini söyledi.

Bakan Çelik, "4 buçuk milyon SSK emeklisi vatandaşı kapsıyor. Bunlarla ilgili tüm sağlık işlemleri TC kimlik numaralı yeni nüfus cüzdanıyla vatandaşlarımız tamamlayacaklar" dedi.

Yeni Yılın İkinci Yeniliği Hastanede Yatan Hastalar İçin
1 Ocak 2008'de yürürlüğe girecek Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre, yatan hastaların tıbbi malzeme, ilaç, laboratuvar ve görüntüleme tetkiklerini bundan böyle hastaneler temin edecek.

Bakan Faruk Çelik, bu konuda ortaya çıkabilecek sorunlar karşısında hastaları rahatlattı.

Çelik, "Yapacakları ödemeler malzeme alımında faturaları bize ulaştığı an Kurum tarafından hemen ödenecektir. Hastanelerin alacağından bunlar mahsup edilecektir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, ayrıca, Bağ-Kur'lulardan 1 Ocak'tan itibaren vergi kayıtlarının istenmeyeceğini, geçici iş göremezlik ödeneğinin de 18 Ocak'tan itibaren PTT ve bankalar aracılığıyla ödeneceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2234 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.