Saçkıran ve Öfke'nin İlişkisi Var mı?

Saçkıran ve Öfke'nin İlişkisi Var mı?
Günümüz koşullarında gençler arasında öfke ve stresin artışıyla birlikte yüksek stres oranının pek çok hastalığı da beraberinde getirdiği belirtiliyor.

Günümüz koşullarında gençler arasında öfke ve stresin arttığını, yüksek stres oranının pek çok hastalığı da beraberinde getirdiğini belirten Estetik ve Plastik Cerrah Gülşen Özle'ye göre bu hastalıklardan biri de saçkıran. Dr. Özle, "Üzüntünün sebep olduğu bağışıklık sistemi zayıflaması saçkırana yol açabiliyor. Saçkıran şikayetiyle gelen hastalarımızın yüzde 60'ını 20 yaş altı gençler oluşturuyor" dedi.

Üzüntü, matem, ayrılıklar, kazalar gibi olayların saçkıranı tetiklediğini dile getiren Dr. Özle şöyle konuştu: "Saçkıran hastalığında saçlı deride yama veya madeni para şeklinde saçsız kalmış alanlar görülür. Saçkıranda nadiren tüm saçlı deride saç dökülmesi olur. Bazen de tüm vücuttaki tüylerin dökülmesi şeklinde görülür. Hastalık bulaşıcı değildir. Vitamin eksikliği ya da beslenme alışkanlıkları ile de ilgili değildir."

Saçkıran olan hastalarda tiroid problemleri ve kansızlığın daha sık görüldüğünü ifade eden Dr.Özle, bu sorunların saçkıranı şiddetlendirdiğinin altını çizdi.

HASTA KENDİ KANIYLA İYİLEŞİYOR

Dr. Özle, tedavide topikal kortikosteroid denilen krem ve losyonların saçsız bölgeye uygulandığını, hafif vakalarda bunlarla yanıt alındığını, ikinci aşamada ise belli dozlarda steroid enjeksiyonlarından yararlanıldığını vurguladı.

Ayrıca dünyada 'vampir trendi' olarak bilinen ve pek çok hastalığın tedavisinde uygulanan PRP (Platelet Rich Plasma) yönteminin saç kıran sorununa da kullanıldığını ifade eden Dr. Özle, "Hastanın kendi kanından elde edilen yoğunlaştırılmış trombosit hücreleri saçkıran olan bölgeye çok ince uçlu iğnelerle, özel bir teknikle enjekte ediliyor. PRP yöntemi ile saçkıran tedavisinde erken dönemde çok başarılı sonuçlar elde edebiliyoruz. PRP ile bağışıklık sistemi güçlendirilip büyüme faktörlerinin salgılanması arttırılmaktadır. Böylece saçsız bölge tedavi edilip yeni saç çıkması desteklenmektedir" diye konuştu.

Kaynak:Aktüel Psikoloji

Bu haber toplam 14227 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.