1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Reklamlar ve kantinler obez yapıyor

Reklamlar ve kantinler obez yapıyor

Sağlıksız gıda reklamlarının gündüz bölümünde yayınlanmaması için çalışma başlatıldı.

A+A-

BUGÜN - Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, gıda reklamları ve kantinlerde satılan yiyecekler yüzünden Türkiye'de birçok çocuğun obezite riski taşıdığını söyledi.

SORUMLU FAST FOOD

Çakar, ''Saat sabah 6 ile akşam 9 arasında sağlıksız gıdaları teşvik eden reklamların radyo televizyonlarda yasaklanması, internet siteleri, sosyalleşme siteleri gibi yeni medyayı kullanarak sağlıksız gıdaların pazarlanmasının engellenmesi, okullarda sağlıksız gıdaların teşvikinin engellenmesi, sağlıksız gıdaların pazarlanmasında ünlülerin, çizgi film karakterlerinin ve yarışmaların kullanılmaması'' için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Çakar, geçen yıl 40 ilde 300 ilköğretim okulu ve lisenin kantininde araştırma yaptıklarını ve kantinlerde en çok bisküvi, şekerleme, gazlı içecek, hazır meyve suları, salamlı sucuklu tost, cips, çikolata ve gofret satıldığını söyledi. Çakar, "Sağlıklı hiçbir yiyecek, içecek yok. Üniversitelerden bu konuda görüş istedik. Bilim kuruluşlarının ortak görüşlerine göre; kantinlerde satılan bu yiyecek ve içecekler, öğrencilerin sağlığı üzerinde obezite, hipertansiyon, diyabet, koroner arter hastalığı, osteoporoz, alerji ve kanser gibi risk ve tehlikeler yaratıyor" dedi.

Bu haber toplam 2129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.