1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Rehberlik Yönetmeliğine İptal Davası Açıldı

Rehberlik Yönetmeliğine İptal Davası Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazetede Yayınlanan Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği ile İlgili olarak; TÜRK PDR derneği Danıştaya iptal başvurusu yaptı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazetede Yayınlanan Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği ile İlgili olarak; TÜRK PDR derneği Danıştay 8. dairesine iptal başvurusu yaptı. konuyla ilgili derneğin web sitesinde yayımlanan yazılı açıklamanın ayrıntıları şöyle:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazetede Yayınlanan Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği ile İlgili olarak; Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği adına Danıştay 8. Daire nezdinde iptal davası açtık.

Dava açma öncesi, şubelerimizden, alan akademisyenlerinden ve üyelerimizden gelen görüş ve öneriler derlenerek 8 Ocak 2018 Pazartesi günü dava dilekçemiz Avukatımız tarafından Danıştay 8. Daireye teslim edilmiştir. 

Avukatımız tarafından, Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğinin ilgili maddelerinin iptali için duruşmalı dava açılmıştır. Duruşmalı dava; dava dilekçemizde belirttiğimiz görüşlerimizin Avukatımız tarafından duruşma esnasında mahkeme heyetine sözlü olarak da ifade edebilme olanağı sağlayacaktır.

Şubelerimize, alan akadamisyenlerine ve tüm üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Mesleğimiz ve alanımız için olumlu bir sonuç almayı umut ediyoruz.

​Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği 

Genel Merkez Yönetim Kurulu​


image-2018-01-13.jpg

Bu haber toplam 8670 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.