Psikolojik Testler Eğitimi İstanbul

Psikolojik Testler Eğitimi İstanbul
Objektif Değerlendirmede Kullanılan Psikolojik Testler Eğitimi 78. Oturumu 16-17 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Eğitimle ilgili ayrıtılar şöyle

APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar Eğitim ve Organizasyon Merkezi tarafından organize edilen Psikolojik Testler Eğitimi 16-17 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. Eğitimin içeriği ile ilgili ayrıntılar şöyle:

Programın Amacı

Katılımcı gruba çocuk ve Ergenlere uygulanan objektif testlerinin içeriği ve klinik uygulaması hakkında bilgi ve yetkinlik kazandırmak ve eğitim sonrasında uygulama, değerlendirme, yorumlama ve raporlama yeterliliğine sahip olmalarını sağlamak. 2 gün sürecek olan psikolojik testler Eğitim programında aşağıdaki testler teorik ve uygulamalı olarak ele alınacaktır.

Bender-Gestalt Testi (Çocuklar İçin Uygulama)

L.A. Bender tarafından geliştirilmiş olan Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi Ayşe Yalın ve Oya Somer tarafından Türkçeye uyarlanmıştır. Bu test, 5-11 yaş arasındaki bireylere uygulanan bireysel zeka testi olarak kullanılır. Zekânın Görsel devinimsel motor algılamasında gerilik, regresyon, fonksiyon kaybı ve organik beyin hasarlarını saptamak amacıyla kullanılmaktadır. 9 şekilden oluşmaktadır ve bu şekilleri kişinin çizmesi istenir. Görülen ve çizilen şekillerin her bir farklılığı farklı puanlandırılarak kişinin görsel motor algılama puanı hesaplanır. Sınırlandırılmış süre uygulaması yoktur.

Gesell Gelişim Testi

Bu test 3-7 yaş arasındaki gruba uygulanmaktadır. Daha çok ilkokul öncesi dönemde uygulanır. Kolaydan zora doğru sıralanmış 7 şekilden oluşur. Çocuklarda motor beceri, görsel algı, görsel hafıza, el-göz koordinasyonu, küçük kas becerilerini ölçer. Kısa süreli hafızayı değerlendirir. Buradan elde edilen sonuca bakılarak kabaca IQ seviyesine ulaşılır.

Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi

Çocukların görsel algılarını değerlendirmeye yardımcı olan bir algı testidir. 5 yaş 6 ay ile 6 yaş 0 ay arsındaki çocuklara uygulanabilen, çocuğun ilkokula başlamaya hazır olup olmadığını ölçen, bir okul olgunluk testidir El-Göz Koordinasyonu, Şekil-Zemin Ayırımı, Algılama Sabitliği (Şekil Değişmezliği ), Mekânla Konumun Algılanması (Uzaydaki Pozisyon) ,Mekân İlişkilerinin (Uzay ilişkilerinin) Algılanması olmak üzere 5 algısal beceriyi ölçen bir performans testidir.

Ankara Gelişim Envanteri

0-6 yaş arasındaki çocukların gelişimi bu testte 4 farklı alanda incelenmektedir. Bu test sadece anne baba veya çocukla daha çok vakit geçiren veya ilgilenen kişi tarafından doldurulmalıdır. Çocuğun becerilerini değerlendirmeye yöneliktir.

D2 Dikkat Testi

Ölçtüğü davranış/nitelik: Dikkat
Ölçek türü: Performans testi. Grup olarak uygulanabilir.
Yönergesi: Her alt test için ayrı açıklama ve örnekler vardır. Açıklamalar sözlü olarak verilir.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

G.H. Hildreth, N.L. Griffits, ve M.Mc. Gauvran tarafından geliştirilmiş olan Metropolitian Okul Olgunluğu Testi Ayla Oktay tarafından Türkçeye uyarlanmıştır. Bu test, 5-6 yaş arasındaki bireylere uygulanan kişinin ilkokula başlamak için hazır, verilen yönergeleri anlayan ve uygulamayı başarabilen durumda olup olmadığını belirleyebilmek için uygulanır. Sınırlandırılmış süre sayısı vardır ve bu süre testin her alt bölümlerinden değişmektedir.

Okula Hazırlık Testi

6 yaş 4 ay öncesinde (zeka testinin alt sınır yaşı olması dolayısıyla) anasınıfında zorlanma yaşayan ve ilkokula başlamasında tereddüt edilen çocukların temel bilgi ve becerilerini sınamaya yarar. Çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir testtir.

PeaBody Kelime Resim Testi

Testin Tanıtımı: Çocuğun dil gelişimini ölçmek amacıyla uygulanan bir testtir. Her kartta sekiz resmin bulunduğu önlü arkalı 50 karttan (100 Sayfadan) oluşmaktadır. Maddelere verilecek cevaplarda süre sınırı yoktur.
Testin Türü: Gelişim Testidir.
Uygulanacak Yaş Grubu: 2,5-18 yaş arasındaki bireylere uygulanmaktadır.
Uygulanacak Kişi Sayısı: Bireysel bir test olup bir oturumda bir kişiye uygulanır.
Uygulama Şekli: Bireyden kartın her iki yüzündeki dört resimden istenen resmi göstermesi istenir.
Uygulayıcıların Niteliği ve Eğitimi: Konuşma terapistleri, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, psikolojik danışmanlar, çocuk gelişimcileri, öğretmenler ve doktorlar tarafından uygulanabilir.

Porteus Labirentleri Testi

S.D.Porteus tarafından geliştirilmiş olan Porteus Labirentleri Testi Bağlan Torol tarafından Türkçeye uyarlanmıştır. Bu test, 7-14 yaş arasındaki bireylere uygulanan bireysel zekâ testi olarak kullanılmaktadır. Zekânın planlama ve genel yeteneğini belirlemek amacıyla kullanılmaktadır. 12 labirentli kartlardan oluşmaktadır. Sınırlandırılmış süre uygulaması yoktur.

Good Enough – Harris Bir İnsan Çiz Testi

Ölçtüğü davranış/nitelik: Zeka
Ölçek türü: Performans testi. Grup olarak da uygulanır.
Kimlere uygulanabildiği: 4-12 yaş çocuklarına
Kapsamı: Zekayı ölçmek amacıyla geliştirilen testin iki alt testi vardır.

EĞİTİM TARİHLERİ

  • 16-17 Kasım 2019  saat:09:30 – 17:30 Arası

KİMLER KATILABİLİR

  • Alanda çalışan psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişimi öğretmenleri, rehber öğretmenler ve bu branşlar da eğitimine devam eden lisans & lisansüstü üniversite öğrencileri çalışmaya katılabilirler

EĞİTİM MATERYALLERİ

  • Özel grafik çalışmasıyla içerik ve görselleri yenilenen Matbaa baskılı test materyalleri katılımcılara ücretsiz olarak verilecektir

SERTİFİKA

  • Eğitim sonunda katılımcılara APAMER (Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Organizasyon Merkezi) onaylı Katılım Sertifikası verilecektir.
  • Uygulamaları değerlendirme kurulunda onaylanan katılımcılara ayrıca “Uygulayıcı Yeterlilik Sertifikası” verilecektir.

EĞİTİM YERİ

APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar Merkezi Eğitim Salonu. Zeytinlik Mh. Yakut Sk. Kançal Apt. No:33 Daire:8-10 Bakırköy / İstanbul – İletişim No: 0212 466 10 50 – 0507 053 84 85

EĞİTİM ÜCRETİ

Eğitimin güncel ücreti ve diğer ayrıntılar için APAMER Web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.apamer.com.tr/psikolojik-testler-egitimi/

ÖN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

 

KREDİ KARTIYLA ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Aktüel Psikoloji

Bu haber toplam 55249 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.