1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikologlar Genelgeyi Protesto Etti

Psikologlar Genelgeyi Protesto Etti

Türk Psikologlar Derneği üyeleri, "Milli Eğitim Bakanlığının 27 Mart tarihli genelgesini" protesto etti

A+A-

Türk Psikologlar Derneği üyeleri, "Milli Eğitim Bakanlığının 27 Mart tarihli genelgesiyle Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde psikolog çalıştırma zorunluluğunun büyük oranda kaldırıldığını" ileri sürerek, bu durumu protesto etti.



Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen dernek üyeleri ve bazı engelli aileleri, ellerindeki mavi balonlar, ziller ve dövizlerle sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Grup burada, ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

Grup adına bir basın açıklaması yapan dernek Yönetim Kurulu üyesi Tuğçe Ataş, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 27 Mart 2009 tarihli genelgesinin yürürlüğe girmesiyle, psikologların engellilerin eğitiminde çalışma ve girilen seanslara imza atma haklarının neredeyse ellerinden alındığını savundu.

Ataş, bu durumun, başta engelli aileleri olmak üzere psikologları mağdur ettiğini söyledi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de psikologların özel eğitimin içinde yer alması gerektiğini vurgulayan Ataş, genelgeye karşı yürürlüğü durdurma davası açma sürecinin başladığını kaydetti.
Ataş, "Psikologların önce diyaliz merkezleri sonra huzurevlerinden zorunlu eleman olmaktan çıkarılmasıyla başlayan ve son olarak da eğitim kurumlarında eğitimci olmalarının engellenmesiyle devam eden mesleki hak kaybımıza ’dur’ demenin artık zamanı gelmiştir. Bu konuda yetkililerin ve halkımızın duyarlılığını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 3086 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.