1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikologlar da 1 Mayıs'ta Taksim'de

Psikologlar da 1 Mayıs'ta Taksim'de

Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği Girişimi, işçi sınıfı ve emekçilerin dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını duyurdu.

A+A-

Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği Girişimi, psikolog ve psikoloji öğrencilerine yaptığı çağrıda, “İşçi sınıfı ve emekçilerle birlikte Taksim'de olalım” dedi.

Dernek girişimi açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz günlerde birçok psikologun gündeminde, işyerindeki sıkıntılar, işten çıkarmalar, taşerona bağlı çalışmanın getirdikleri ve güvencesiz çalışma koşulları vardı. Meslek yasamızın olmayışı, çalışanlar olarak bizlerin daha fazla baskı ve sömürüye maruz kalmasına neden olurken; hizmet talep edenleri, olası etik ihlallere karşı korumasız bırakıyor. Emekten yana bir meslek yasası, hem emek veren psikologu, hem de emeği karşılığında edindiği gelirle psikologdan hizmet talep edenlerin lehine olacaktır. Meslek yasası, şeffaflık ilkesi çerçevesinde ve katılımcı bir şekilde, kimin-nasıl-ne kadar terapi yapabileceği dışındaki soruları da merkeze alacak bir şekilde hazırlanmalıdır.

Bununla beraber, yakın zamanda birçok psikologun işten çıkarıldığına tanıklık ettik; iş yerindeki sıkıntılar, angaryalar, eğitimlerin yüksek ücreti, sözleşmelerin yenilenmesi için pazarlıklar ise günlük yaşamın bir parçası haline geldi.

Bütün bunlar bize mücadelenin zamanı geldiğini ve geçiyor olduğunu gösteriyor.

Psikologlar ve psikoloji öğrencileri olarak emekten yana bir meslek yasası ve güvenceli çalışma koşulları talebimizi seslendirmek üzere 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız. Dertlerimizi paylaşan ve mücadelenin mümkün olduğuna inanan herkesi davet ediyoruz!”

atilim.org

Bu haber toplam 3140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.