1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikiyatri Raporu: Alparslan Arslan rol yapıyor

Psikiyatri Raporu: Alparslan Arslan rol yapıyor

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinin raporunda Aslan'ın 'deli numarası' yaptığı vurgulandı.

A+A-

Danıştay saldırısının bir numaralı sanığı Alparslan Aslan'ın Ergenekon davasına bakan hakimlere şu ana kadar ifade vermemesinin altındaki nedenler hala bulunamazken, Arslan'ın yaptığı hareketlerin "deli numarası" olarak tabir edilen hekimleri yanıltma olduğu ortaya çıktı.

Alpraslan Arslan'ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Servisi'ni yanıltmaya çalıştığı ortaya çıktı. Hastaneden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 3 sayfalık raporda Arslan'ın psikiyatrik hastalığının bulunmadığı belirtildi. 10 doktorun imzasının yer aldığı raporun sonuç bölümünde şunlar yer aldı:

"Sonuç olarak kişinin sergilediği tutum ve davranışlar herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflık bulgusu olarak değerlendirilmedi.

Psikiyatrik tedavi düzenlenmedi. Tutum ve davranışlarıyla hekim yanıltma çabası olarak simülasyon (temaruz) tanısı ile değerlendirildi. Kişide halen tedaviyi gerektiren bir psikiyatrik hastalık bulgusu saptanamadığı tıbbi kararını bildirir sağlık kurulu raporu oy birliği ile verildi." Raporun gözlem kısmında ise Alparslan Arslan'ın hastanedeki gözetim sürecinde bağırıp çağırdığı ve hiçbir uyarıyı dikkate almadığı belirtildi. Bu durumda Arslan'ın sakinleştirilmesi için ellerinin ve kollarının bir süre bağlandığı ifade edilerek Arslan'ın görevlilerin üstüne saldırdığı kaydedildi. Sık sık cinsel organını çalışanlara gösterdiği ve sağa sola küfrettiği belirtilen raporda, Arslan'ın elini eşofmanın içinden hiç çıkarmadığına dikkat çekildi.

Vereceği ifadelerle belki de Ergenekon davasının seyrini değiştirecek olan Arslan'ın ifade vermemek için önceki gün de mahkeme salonunda olay çıkardığı biliniyor.

Dünya Bülteni.net

Bu haber toplam 4171 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.