1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Prof. Nevzat Tarhan Samsun'da Konferans Verdi

Prof. Nevzat Tarhan Samsun'da Konferans Verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kültür Merkezi'nde Sosyal Bilimler ve Kültür Kulübü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan katıldı.

A+A-

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Gerçek Modernleşmenin Kişinin Kendi Kimliğini Koruyarak Modernleşmesi Olduğunu ve Gençlerin Arı Gibi Her Yerden Bilgi Toplayarak, Stratejik ve Kategorik Düşünebilmeleri Gerektiğini Söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Sosyal Bilimler ve Kültür Kulübü tarafından "Kişisel gelişim ve kendini tanımak" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan katıldı.

Sözlerine gençlerin gösterdikleri yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, gençlerin öncelikle bir yol haritalarının olması gerektiğini, yol haritası olmayan birinin nereye gideceğini bilemeyeceğini kaydetti. Prof. Dr. Tarhan, "İnsanın kendini geliştirmesi ve hayat yolunda ilerleyebilmesi için rehbere ihtiyaç vardır. Önemli olan aklın ve bilimin rehberliğidir. Bilim son yıllarda en çok karar mekanizmalarını tartışıyor." dedi.

KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARINA ELEŞTİRİ

Son yıllarda sıklıkla düzenlenen kişisel gelişim kurslarına eleştiri getiren Tarhan; bu kursların kişilerin kendini tanımasını engellediğini, kişinin doğruyu bulabilmesi için kendi kişiliğinin güçlü ve zayıf yönlerini tanıyıp kendi kusurlarıyla yüzleşmesi gerektiğini, kişinin kendi olumsuz taraflarını görüp üzerine gitmesi gerektiğini, kendini tanımanın psikolojik sağlığın önemli basamaklarından biri olduğunu vurguladı.

Empati ve sempati konularına da değinen Tarhan, "Empati kendi duygularını karıştırmadan karşısındaki anlamaya çalışmaktır. Ağlayan kişiyle ağlamak empati değil, sempatidir. Empati öğrenilmesi gereken bir şeydir. Kadın beyni empatik olarak erkek beynine göre daha fazla gelişmiştir. Kadınlar duygusal okur yazarlık konusunda da erkelere göre daha fazla gelişmiştir çünkü kadının annelik yapabilmesi için birtakım becerileri doğuştan gelmektedir. Kadınların konuşma becerileri de bu nedenle daha gelişkindir ve iletişim konusunda erkeklerden daha başarılıdırlar. Stres altındaki erkek beyni sonucu, kadın beyni ise süreci düşünür. Ancak kadınlar analitik erkeler ise duygusal zekalarını geliştirerek başarılı bir şekilde iletişim kurabilirler. Duygusal okur yazarlığının da tıpkı okuma yazma gibi öğrenilmesi gerekiyor." diye ifade etti.

Modernizmin avantajlarının yanında dezavantajlarıyla da geldiğini sözlerine ekleyen Tarhan, "Gerçek modernleşme kendi kimliğini koruyarak modernleşmedir, gençler arı gibi her yerden bilgi toplamalı, stratejik ve kategorik düşünebilmelidirler" açıklamasında bulundu.

Sosyal Bilimler ve Kültür Kulübü Başkanı Mustafa Altın'ın da konuşma yaptığı konferansta, Kulübün Akademi Danışmanı Yrd. Doç Dr. Osman Keskiner de kendilerini kırmayıp gelen tüm katılımcılara teşekkür etti.

Prof. Dr. Tarhan programın sonunda öğrencilerin sorularını da cevapladı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Prof. Dr. Tarhan'a plaket takdim etti. Tarhan ardın da, Fuaye Salonu'nda kitaplarını imzaladı. (CİHAN)

Bu haber toplam 5402 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.