Pozitif Psikoloji ve Değerler Eğitimi Ders Oluyor
Gümüşel;
"Üniversite olarak her iki projede de karşılıksız eğitim katkısı ile okul rehberlik servislerinin koruyucu ruh sağlığında ilk istasyon olma yönünde etkinliğinin artırılması planlanmaktadır. İmzalanacak protokolle İstanbul genelinde görev yapan rehber öğretmenlerin mesleki donanımlarının artırılması hedefleniyor. Rehberlik hizmetlerinin hem kalitesinin artırılması hem de homojenitesinin de sağlanması planlanıyor." Dedi.
"Şimdi yeni sistemle seçenekler sunuyor. Topluma ve aileyi bireye alternatifler sunuyor. Derslerin yerine göre seçmeli olması söz konusu, eğitim kademeleri tek düze değil de çeşitli olacak artık. İlkokul, ortaokul ayrı olacağı gibi bir de olabilecek." dedi.
4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ PSİKOLOJİK SAVAŞA KURBAN EDİLMEMELİ
Bu anlamda 4+4+4 Eğitim sistemi önem taşıyor. Pozitif psikoloji ve değerlerin gençlere öğretilmesi noktasında önemli bir çalışma. Bugün imzalanan protokelle biz bunu hedefliyoruz. Bu bizim Türk psikiyatri ve psikolojisine getirdiğimiz yeni bir açılım olacak.
4+4+4 Eğitim uygulamasını Türk toplumunun yararına nasıl uygulayabiliriz artık onu konuşmalıyız. Eğitim psikoloji ne öngörüyor bunu araştırmalıyız. 0-6 yaş ile 6-14 yaş arası çocuk ve gençlerin zihin modelleri farklı. Her yaşı aynı modelle öğretmeye kalkmak yanlış, hata olur. Farklı programlar uygulanmalı eğitimde. Aynı ortamda bulundurmak dahi pedagojik olarak çok yanlış. Öyle ki dünyada yüzde 90 üzerinde sistem böyle uygulanıyor. Toplumu kucaklayacak projeler haline getirmeli. 4+4+4 Eğitim sistemine siyasi anlam vermeyelim artık. Çocuğa iyi insan olma modelini nasıl öğretiriz ona kafa yormalıyız. Bunun yapılandırılması gerekir. Çeşitli psikolojik savaş yöntemlerine kurban etmeyelim sistemi.
Törende daha sonra söz alan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız yeni eğitim sisteminin tek kelimeyle esneklik getirdiğini söyledi. Demokrasinin eğitim sisteminden bugüne kadar esirgendiğini ifade eden Yıldız, ezberci, dayatmacı bir yapının artık ortadan kalkacağını kaydetti. Yıldız;
Şimdi yeni sistemle seçenekler sunuyor. Topluma ve aileyi bireye alternatifler sunuyor. Derslerin yerine göre seçmeli olması söz konusu, eğitim kademeleri tek düze değil de çeşitli olacak artık. İlkokul, ortaokul ayrı olacağı gibi bir de olabilecek.
Milli Eğitime de yeni anlayış, çağcıl esneklik getirmiştir. Eskiden öğretmenlerinin eline verilen onlara dikta edilen ezberci bir anlayış vardı ama artık öğretmenlerimize farklı eğitim yapabilirsiniz olanağı sunuyoruz. Bu sistemle ben okul sisteminin daha güçlendiğini, idareye güvenin ortaya çıkacağını görüyorum. Herkesin bunu desteklemesi gerekiyor. Bu çalışmamızla değerler eğitimi olarak ortaya çıkanı belki Milli Eğitim Bakanlığına ders olarak sunacağız. Dedi.
Kaynak: e-psikiyatri.com & Hürriyet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.