1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Perinçek, Selçuk ve Alemdaroğlu gözaltında

Perinçek, Selçuk ve Alemdaroğlu gözaltında

Ergenekon terör örgütüne dönük operasyonda Doğu Perinçek, İlhan Selçuk ve Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

A+A-

TIMETURK & HABER7 & NTV - Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Sekreter Ferit İlsever, Cumhuriyet gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün talimatıyla harekete geçen polis, sabaha karşı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i Ankara’da evinde gözaltına alındı.

İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu, baskını vatansever güçlere yönelik haksız bir girişim olarak nitelendirdi.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Ferit İlsever, Cumhuriyet Gazetesi başyazarı ve yayın kurulu başkanı İlhan Selçuk, İstanbul Üniversitesi’nin eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu İstanbul’da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan diğer kişiler arasında işadamı İbrahim Benli, Perinçek’in koruması Yusuf Beşerik ve gazeteci Adnan Akfırat bulunduğu belirtildi.

ULUSAL KANAL VE AYDINLIK’TA ARAMA
Polis, soruşturma çerçevesinde Ulusal Kanal ve Aydınlık dergisinde de aramaya yaptı.

Doğu Perinçek, sorgu için İstanbul’a gönderildi. 8 kişinin polisteki sorgusu sürüyor.

37 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Ergenekon soruşturması çerçevesinde dün de, Sedat Peker’den sonra, halen cezaevinde bulunan Susurluk davası hükümlüsü Yaşar Öz ile Semih Tufan Gülaltay da, savcıya 14 saat ifade vermişti.

Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla ilgili olarak başlatılan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Avukat Kemal Kerinçsiz, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ve Doçent Emin Gürses’in de aralarında bulunduğu 37 kişi tutuklanmıştı.

Bu haber toplam 4054 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.