1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ordu'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı

Ordu'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı

Ordu'da ruhsal bozukluğu olan hastalara psiko-sosyal destek hizmetleri verilmesi, takip ve tedavilerinin yapılabilmesi amacıyla Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı.

A+A-

Ordu Sağlık Müdürlüğü tarafından Eskipazar TOKİ Konutlarında bulunan binada fiilen hizmete giren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, ilk hastalarını kabul etmeye başladı. Ordu Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Dündar, bakım ve kontrol altında bulunması gereken hastaları kontrol altında tutabilmek ve rehabilitasyon amaçlı tedavi edebilmek için bu merkezi açtıklarını belirtti.

Dr. Yılmaz Dündar, "Hastanelerde daha önce tedavi görmüş ve taburcu olmuş genelde şizofren hastalarımız var. Bunlar evlerinde zaman zaman ilaçlı tedavilerini aksatıyorlar. Bu hastalarımızı gün içerisinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde konuk edip hem onların ilaçlı tedavilerini yapmak ve kontrollerini gözetmek hem de rehabilitasyon amaçlı iş uğraş odalarında el işleri, ahşap boyama, resim yapma gibi faaliyetlerde bulunabilmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Merkezimizde psikolog, sosyal hizmet uzmanı, sağlık görevlisi bulunmaktadır" dedi.

Merkezin resmi açılışının daha sonra yapılacağını da vurgulayan Dündar, toplumun her kesiminin sağlığı için gereken çalışmaları titizlikle yerine getirdiklerini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 5565 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.