Öğrenme Güçlüğü Psikolojik Destek Eğitimi
Özel Öğrenme Güçlüğü, bir çocuğun zekası normal ya da normalin üstünde olmasına rağmen, dinleme, düşünme, anlama, kendini ifade etme, okuma- yazma veya matematik becerilerinde yaşıtlarına ve zekasına oranla düşük başarı göstermesidir. Okuma Bozukluğu, Yazılı Anlatım Bozukluğu, Matematik Bozukluğu ve Başka Türlü Adlandırılamayan Öğrenme Bozukluğu alt gruplarını içerir.
Öğrenme güçlüğü gelişimsel bir sorundur. Öğrenme ve algılama sorunu çocuğun doğumu ile başlar. Eğitim süreci içinde edinilmez. Yaşam boyu süren bir bozukluktur. Dil gelişimi ve kullanımı, konuşma, okuma, yazma, matematik becerilerini etkileyen bir sorun olduğu için, bireyin eğitimini, mesleğini, sosyal ilişkilerini, günlük aktivitelerini, benlik saygısını etkiler.
Nedenler:
Özel eğitimin diğer bütün alanlarında olduğu gibi öğrenme güçlüğünün de nedenleri konusunda kesin veriler yoktur. Ancak bireyin öğrenmesini etkileyen bir takım etmenler belirlenmiştir. Bunlar: Beynin hatalı işleyişi, biyo-kimyasal bozukluklar, kalıtım ve çevresel etmenler( Duygusal bozukluk, motivasyon eksikliği, yetersiz öğretim etmenlerinden de söz edilebilir.)
Özellikleri:
Özgül öğrenme güçlüğü gösteren çocukların özellileri bakımından birbirinden çok farklıdır.Her öğrenme güçlüğü gösteren çocuğun kendine özgü davranış örüntüleri bulunmaktadır.Yaygın olarak sözü edilen bazı öğrenme güçlüğü gösteren çocuklarda algısal, algısal-devimsel ve eşgüdüm problemleri, dikkat bozuklukları ve aşırı hareketlilik ,düşünme ve bellek problemleri görülmektedir.
Kurumumuzda Öğrenme güçlüğü destek programları konusunda aşağıdaki hizmetler verilmektedir.
Öğrenme güçlüğü çeken çocukların psikolojik ve eğitsel değerlendirilemesi ve bu değerlendirme sonucuna göre "Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı" (BEP) oluşturmak.
Zihin becerilerini arttırıcı oyun etkinlikleri
Öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar için ebeveynlere ev içi etkinlik programları oluşturmak ve bu etkinliklerin uygulanması ile ilgili program ve yönergeler hazırlamak.
Öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar için ebevynlere kaynak (Araç gereç, kitap, materyal, eğitim seti...vb) seçmek ve temin etmek.
ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ BİREYSEL DESTEK EĞİTİM RANDEVU BİLGİLERİ
Psikolojik Destek İçin Randevu Bilgileri
Randevu İletişim Bilgileri
APAMER - Aktüel Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Zuhuratbaba Mah. Akmescit sok. Çiğdem Apt. No:12 Daire:3
Yol Tarifi: Kurumumuz Zuhuratbaba Otıbüs durağına 100 m uzaklıktadır
Telefon No: 0212 466 10 50
Kroki
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.