Oğlunu savunmak için hakimliği bırakmıştı şimdi de psikolojik şiddete maruz kalan erkeklerin sözcüsü oldu
Uşak Cumhuriyet Savcısı Alpay Göçmen ve eski hakim, avukat Aynur Göçmen‘in oğlu Görkem Sertaç Göçmen, 2017 yılında kız arkadaşıyla tartıştırken kendisine baktığını iddia ettiği kişiler tarafından darp edilmiş sonra lojmana giderek 6. kattaki evinden kafeye doğru silahla ateş etmişti.
Avukat anne “basit yaralama”dan 1.5 yıla kadar hapsi istenen oğlunun avukatlığını üstlenmiş ve yapılan haberlerin müvekkilin kişisel haklarının zedelendiğini belirtmişti.
Şimdi de sosyal medya mecralarından açtığı sayfalarla kendisini “kadının psikolojik şiddeti nedeni ile suça sürüklenen bireylerin sözcüsü” olarak tanıtan Göçmen, yaptığı paylaşımlarla destek ve tepki topluyor.
Çektiği videoda yaşadıklarını anlatan ve “KADINA TERAZİ ERKEĞE TOKMAK GÖSTEREN ADALET İSTEMİYORUZ! AYRICALIK HİÇ İSTEMİYORUZ! EŞİTLİK İSTİYORUZ!” isimli yazı paylaşan Göçmen’in konuşmasından bir kısım şöyle:
“Bu ülkede erkeğin maruz kaldığı psikolojik şiddet konusunda farkındalık yaratmak için başlattığım toplumsal projeme yapılan eleştirilere açıklama yapmak üzere bu metni hazırladım. Ne zaman ki 2003 yılında İstanbul’da hakim olarak görev yapmaya başladım ve bu süreçte kadın profilinin farklılaştığına şahit oldum, tüm maddi yükünü kocasına taşıtan, kocası üzerinde her türlü psikolojik şiddeti kullanmakta geri kalmayan, kadının güçsüz olması nedeniyle pozitif ayrımcılığa dayalı kadını koruyucu yasal düzenlemelerden istifade etmek amacıyla yalandan mağdur edebiyatı yapan hemcinslerimle metropollerde tanıştım. Basına yansıyan kadına yönelik şiddet veya cinsel istismar olaylarından yola çıkılarak tüm erkeklere katil, tecavüzcü gibi bir toplumsal algının oluştuğunu fark ederek, açtığım instagram, twitter hesaplarında kadının fail olduğu münferit olay ve haberleri paylaşarak tüm kadınların şiddete iftiraya meyilli olduğuna dair bir algı oluşturulsa kadınlar bunu kabul eder mi? Sorusu ile özellikle kadınlar üzerinde farkındalık yaratarak toplum barış ve huzuru için çalışmalara başladım. Oğlumun da öfke kontrol problemi taşımasına rağmen bu zaafiyetini yanında bulunan şahıs tarafından ne şekilde kullanıldığı ve en son Bakırköy İstanbul caddesindeki meydana gelen olayda da kız arkadaşı tarafından kurulan komplo ile araç camının açılıp bağırması üzerine oğlumun 15 kişilik grup tarafından dövüldüğü ve linçten kaçtığı malumdur. Şimdi hukukçu bir anne olarak emekli olup oğlumun savunma avukatlığını üstlenmemden daha doğal ne olabilir ki?”
Aynur Göçmen son paylaşımını ise, “Sizlerin kadına şiddet diye tüm erkeklere yönelik yarattığınız aşağılayıcı algı nedeni ile bugün kalabalık toplu taşıma araçlarında kadına yanlışlıkla elim kolum çarpacak tecavüzcü muamelesi görüp linç edilirim korkusu yaşayan o kadar çok erkek var ki bunun adı psikolojik şiddet.” sözleri ve eline yazdığı yazıyla çektiği fotoğrafla yayınladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.