1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Obezite okullarda seçmeli ders olsun

Obezite okullarda seçmeli ders olsun

Prof. Dr. Ersin Akarsu, hastalığın yaygınlaşmasının önlenmesi için obezitenin seçmeli ders olmasını istedi.

A+A-

 

YENİŞAFAK - Halk arasında şişmanlık diye bilinen obezite, yetişkinlerin yanı sıra çocuklarda da gittikçe yaygınlaşıyor. Prof. Dr. Ersin Akarsu, hastalığın yaygınlaşmasının önlenmesi için obezitenin seçmeli ders olmasını istedi. Akarsu, obezitenin görülme sıklığının tüm dünyada arttığını ve Türkiye'yi de ciddi anlamda tehdit etmeye başladığını söyledi. Kalp hastalığı, inme, şeker hastalığı, bazı kanserler, safra kesesi hastalıkları, uyku bozuklukları ve eklem hastalıklarının da şişmanlarda daha sık görüldüğünü söyleyen Akarsu, şişmanlığın ortaya çıkışını ve artışını, hem genetik hem de çevresel etkenlerin kolaylaştırdığını belirtti.

Akarsu, "Obezitenin sebebini, teknolojinin getirdiği rahatlıkla insanların hareketsiz olması, aşırı yemek yeme, fast-food tarzında yemekler, günlük stresli yaşamımızdan dolayı daha fazla tüketme, az hareket etme olarak özetleyebiliriz" dedi.

 

Şişmanlıkla mücadelede toplumun bütününü ele alacak çözümlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Akarsu, "Şişmanlık önleme programı için çocuklar öncelikli grup olabilir. Bu konuda ailelere önemli görev düşmekle birlikte, okullar da çok önemli rol oynayabilirler. Obezite, okullarda seçmeli ders olmalı. Doğru beslenme, her çocuğa uygulamayla benimsetilmeli. Çocuklar, anne babalarından çok öğretmenlerini örnek alıyor. Öğretmenler, çocuklara asitli içecekler yerine meyve suyu, ayran ve süt içmeyi; tost ve hamburger gibi fast-food türü yiyecekler yerine lifli gıdalar ile sebze ağırlıklı yemekler yemesini özendirmeli." tavsiyesinde bulundu. Akarsu, şişmanlığın önlenmesi ve tedavisi için hareketli yaşam tarzının şart olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 2600 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.