1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. NSU'da ki Psikojik Rapor Açıklandı

NSU'da ki Psikojik Rapor Açıklandı

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren ırkçı terör örgütü NSU’nun hayatta kalan tek mensubu Beate Zschaepe’ye ilişkin psikolojik rapor açıklandı.

A+A-

38 yaşındaki Beate Zschaepe'ye ilişkin incelemeyi yapan Almanya’nın tanınmış psikiyatrlarından Henning Sass'ın 71 sayfalık raporunda “Zschaepe’de herhangi bir psikolojik bozukluk belirtisine rastlanmamıştır” denildi ve cezai ehliyetinin tam olduğu bilgisi yer aldı.

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağ terör hücresinin tutuklu tek üyesi Beate Zschaepe, cinayet zanlısı olarak yargılanacak. Zanlının, tüm cinayetler ve bombalı saldırılarda suça ortak olduğu belirtiliyor. 2000-2007 yılları arasında işlenen cinayetler, uzun yıllar karanlıkta kalmış, Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi ancak 2011 yılı kasım ayında ortaya çıkarılabilmişti. NSU'nun Beate Zschaepe dışındaki diğer iki üyesi, banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü olarak bulunmuştu.

Savunma avukatları, Beate Zschaepe'nin suçsuz olduğunu savunuyor. Ancak cinayet silahı ve terör hücresine ait birçok doküman, Beate Zschaepe tarafından kundaklanan ve üç zanlının da birlikte yaşadıkları evden çıkmıştı. 2011 yılı Kasım ayından bu yana Köln Cezaevi'nde tutuklu bulunan Beate Zschaepe, sorgusunda kurdukları örgüt, eylemleri ve bağlantıları hakkında konuşmayı reddetmişti. Zschaepe'nin avukatı Wolfgang Heer ise daha önce yaptığı açıklamada müvekkilinin konuşmayacağını açıklamıştı.

Bu haber toplam 2426 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.