1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. NORO VİRÜSÜ ALMANYA'DA DA YAYILIYOR

NORO VİRÜSÜ ALMANYA'DA DA YAYILIYOR

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde etkili olan ve İngiltere'de 2 milyon kişiyi yatağa düşüren Noro virüsü salgını Almanya'yı da etkisi altına almaya başladı.

A+A-

       TV- 8 Alman Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, Almanya genelinde 170 bin kişinin virüs nedeniyle hastalanırken, sadece Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde geçtiğimiz 5 ayda yaklaşık 14 bin kişiye virüs bulaştı. Mideye yerleşip kusma ve ishalle kendini gösteren Norovirüsün yayılmasının aynı hızla devam ettiğini vurgulayan uzmanlar, herkesin çok dikkatli olması gerektiğini belirerek hijyenik koşullara uyulması uyarısında bulundu.

      KARIN AĞRISIYLA BAŞLIYOR

      Virüsün şiddetli karın ağrısıyla başlayan etkileriyle ilgili bilgi veren KRV Eyaleti Sağlık Enstitüsü Sözcüsü Kirsten Bradt, ô2007 yılı içinde 42 bin kişi Norovirüs nedeniyle hastalandı. Bu sayı geçen yıla oranla 25 bin kişi daha fazla. Hastalık birçok durumlarda pek tehlikeli olmamasına rağmen, dayanılmaz karın ağrılarıyla başlıyor. İnsanları bir anda yatağa düşürüyor. Ancak üç gün sonra ağrılar bir nebze olsun azalıyor. Ancak yaşlı insanlarda bazı durumlarda ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu virüsün de yol açtığı hastalık nedeniyle şu ana kadar 18 kişi yaşamını yitirdi" dedi.

      HUZUREVİ KAPATILDI

      Bu arada Leichlingen'deki bir huzurevinde yatan 39 kişinin yeni yılda mide ve bağırsak hastalığı nedeniyle tedavi altına alındığı ortaya çıktı. Bergisch Gladbach Sağlık Dairesi yetkilileri, olayın Norovirüs ile bağlantısı olabileceği şüphesi üzerine huzurevindeki birlikte kullanılan odaların kapatılıp dezenfekte edildiğini söylediler. Uzmanlar hala 10 kişinin şikayetinin devam ettiğini ifade etti.

      HİJYEN KURALLARINA DİKKAT

      Noro virüsüne karşı normal hijyenik kurallara uyulması gerektiğini belirten sağlık dairesi uzmanları, tuvalet sonrası, otobüs yolculukları sonrası mutlaka ellerin yıkanması, çok sayıda insanın bulunduğu ortamlardan kaçınılması tavsiyesinde bulundu.

 

Bu haber toplam 2829 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.