Mucizelerle Dolu Propolis

Mucizelerle Dolu Propolis
Propolis kanserle mücadelen, soğuk algınlığına kadar birçok hastalığa şifa sağlamaktadır.Propolisin nedir, propolisin faydaları nelerdir, propolis neye faydalıdır sorularının cevaplarını Hastane Derindere Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Günal açıkladı. 

Arılar bal dışında, iğne yapraklı ağaçlar veya herdem yeşil yapraklardaki saptan propolis adı verilen bir bileşik de üretir. Çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal bir arı ürünüdür. Ayrıca kovandaki mikropları yok etmek ve kovanın sterilazasyonu için de kullanılır. Binlerce yıl önce, eski uygarlıklar tıbbı özellikleri içinde propolis kullandı. Yunanlılar apse tedavisinde, Asurlar, enfeksiyonla savaşmak ve iyileşme sürecinde yardımcı olmak için yaralara ve tümörlere koydu.   

Propolisin sağlığımız üzerine etkiler nelerdir?

Kanserle Mücadeleye Yardımcıdır: Anti-tümoral ve anti-kanserojen özelliğe sahiptir. İçeriğindeki polifenolik yapılar, kanser gelişiminin ardındaki neden olan DNA mutasyonlarının önüne geçilmesinde yardımcıdır.

Soğuk Algınlığı ve Boğaz Ağrısı İle Mücadele Eder: Kış aylarına hazırlıksız yakalanmış bağışıklık fonksiyonumuza, okul çocukları ve yaşlılara propolis takviyesi verilmesi soğuk algınlığı ve bu tür hastalıkların baskılanmasına yardımcıdır.

Kadınlarda Üreme Fonksiyonlarını Güçlendirir: Gebelik planlayan kadınlarla yapılan çalışmalarda propolis takviyesinin gebeliği kolaylaştırdığı ortaya koyulmuştur.

İltihaplanmalarınıza Mucizevi Etki: Özellikle idrar yolu enfeksiyonuna, orta kulak iltihabına, bronşite, solunum yolu iltihaplarına karşı olumlu etkisi bulunmaktadır.

Kısaca her derde deva propolisin sakinleştirici, ağrı kesici etkisi özellikle romatizmal ağrılarda baş ağrısı ve eklem ağrılarında da oldukça olumlu etkileri vardır. 


propolis_.jpg


Propolisi beslenmemize nasıl dahil etmeliyiz?

•    Damla ürününden yetişkinler için günde 20 damla, çocuklar için günde 10 damla
•    Suda çözünür olanı su, süt, meyve suyu, çay, kahve vb. içeceklerinize damlatarak tüketebilirsiniz.
•    Suda çözünmeyen propolisi de bal, yoğurt, ekmek, pekmez vb. gıdalara damlatarak tüketebilirsiniz.
•    Propolisli ballı karışım ürünleri de günde 1 tatlı kaşığı doğrudan veya ılık süt, yoğurt gibi gıdalarla karıştırılarak tüketebilirsiniz.

 

Kaynak:Aktüel Psikoloji

Bu haber toplam 3308 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.