1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mehmet Şanlı kimdir?|Basketbolcu Mehmet Şanlı'nın hayatı

Mehmet Şanlı kimdir?|Basketbolcu Mehmet Şanlı'nın hayatı

Fenerbahçe ve Beşiktaş altyapı takımlarında bir dönem oynayana baskebolcu Mehmet Şanlı'nın son durumu görenler tarafından üzüntüyle izleniyor. Mehmet Şanlı'nın yaşadığı büyük psikolojik sorunlar sebebiyle böyle bir duruma düştüğü iddia etti. Havalimanında

A+A-

Mehmet Şanlı vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş basketbol alt yapı takımlarında boy gösteren Mehmet Şanlı'nın trajik durumu görenleri epey üzdü. Mehmet Şanlı kimdir, neden bu halde? Küçük yaşta annesinin kaybettikten sonra psikolojik sorunlar yaşayan Mehmet Şanlı'nın havalimanında yatıp kalktığı ve şuurunun yerinde olmadığı ifade edildi. İşte Mehmet Şanlı ile ilgili detaylar.

MEHMET ŞANLI KİMDİR?

Annesini henüz küçük yaşta kaybeden 23 yaşındaki Mehmet Şanlı, basketbol yaşantısını noktaladı. Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi kulüplerin altyapısında oynayan Mehmet Şanlı'nın bir süredir depresyonda olduğu kaydedildi. DHA'da yer alan habere göre geçen sezon Bursa'nın Nilüfer Basketbol takımında forma giyen Mehmet'in ortaya çıkan rahatsızlığı sonrasında ilaçlarını düzenli olarak kullanmadığı için sıkıntı yaşadığı belirtildi. Bunalıma giren Mehmet Şanlı, babasının da kendisiyle ilgilenmediğini öne sürerek ABD'ye gitmek için Atatürk Havalimanı'na geldiği kaydedildi.

Burada pasaport kontrol noktasından kaçak geçmeye çalışan Mehmet Şanlı polis tarafından alınarak tedavi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Bir süre hastanede kalan 23 yaşındaki basketbolcuya Türkiye Basketbol Federasyonu’nun desteğiyle maaş bağlanarak ev verildi. İlaçlarını aksatan ve ağır psikolojik hastalığıyla pençeleşen Şanlı, yine pasaportunu alarak 2-3 ay önce geldiği Atatürk Havalimanı’nda her gün ABD uçuşlarını takip ediyor...

Atatürk Havalimanı’nı evi gibi gören genç basketbolcu, yaklaşık 1 aydan beri Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde kontuarlar bölgesinde yaşamaya başladı. Burada bankların üzerinde uyuyan Mehmet Şanlı’nın yemek ihtiyaçlarını havalimanı personeli karşılıyor. Personele “Ben ABD’ye gitmek istiyorum San Francisco’da basketbol oynamak istiyorum beni ne olur oraya gönderin' dediği öğrenildi.


cropped_content_potalarin-yeni-yildizi-olarak-goruluyordu-artik-havalimaninda-yasiyor_bpvf7yc1shtfvsp.jpg


KARİYERİ GENÇ YAŞTA NOKTALANDI

2013 yılında 3 sezon boyunca Fenerbahçe Ülker altyapısında oynayan 1995 doğumlu Mehmet Şanlı daha sonra sarı-lacivertli takımla karşılıklı olarak yollarını ayırmıştı. Sakarya’da düzenlenen ve Fenerbahçe Ülker'in ikinci bitirdiği Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda 9,5 sayı-12,2 ribaund ortalamalarıyla dikkat çekmişti.

Ayrılık sonrası Beşiktaş Integral Forex forması giyen Mehmet Şanlı daha sonra sırasıyla İBB, İTÜ, Final Gençlik, Muğla Ormanspor ve geçen sezon Bursa Nilüfer Belediyespor A takımı formaları giymişti.

2017 yılının sonlarında psikolojik problemleri nedeniyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş bölümünde bir süre yaşayan, Türkiye Basketbol Federayonu'nun devreye girmesiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alınan, ancak geçtiğimiz günlerde tekrar terminale dönen Mehmet Şanlı'nın hikâyesini, ATV Haber Muhabiri Mahmut Keşan ortaya çıkardı.

Psikolojik sorunlarla boğuşan Mehmet'in durumu; spotları bir anda alt yapılara, oyuncu psikolojisine, oyuncu adaylarının arkadaşları, aileleri ve kulüplerindeki hocalarıyla olan ilişkilerine çevirdi.

Akıllara, "Türkiye'de sporcu psikolojisi ve özel yaşamıyla ne kadar ilgileniliyor" sorusu geldi.

Annesini 11 yaşındayken kaybeden Mehmet Şanlı, basketbol kariyerine doludizgin devam edip, hayata parkelerde NBA hayalinin peşinden koşarak tutundu.

Atatürk Havalimanı'nda, ATV mikrofonlarına, "San Francisco'ya gideceğim" diyen Mehmet'in, milli takımlarda koçluğunu yapan yönetici, oyuncunun çok küçük yaşlarda, "1-2 seneye nerelerde olmayı hedefliyorsun" sorusuna, "Seneye Los Angeles Lakers'la imzalıyorum" şeklinde ciddi karşılıklar verdiğini belirtti.

Mehmet'in; kendisine bir tek, "Şanlı" diye seslenildiğinde tepki verdiği, milli takım kamplarında hiç duş almadığı, 17 yaşına geldiğinde dahi gece süt içmeden ve odasındaki TV'nin fişini çekmeden uyuyamadığı, ayrıca asla yere eğilmediği ve bu sebeple kariyerinde hiçbir zaman halter çalışmadığı da öğrenildi.

Mehmet'in milli takımın alt yaş kategorilerinde koçluğunu yapan basketbol adamı, çarpıcı konulara da değindi. Genç basketbolcunun küçük yaşlardan itibaren takım masörleri tarafından vücudunda fiziksel şiddet izlerine rastlandığı, oyuncunun annesinin vefatı sonrası ailesi içerisinde ciddi problemler yaşadığının bilindiği ifade edildi.

Mehmet Şanlı'nın menajerliğini yapan şirketteki büyüklerinin, psikolojik tedavi görmesine ön ayak olmalarına rağmen bir türlü bu terapilerin sonuç vermediği ve obsesif davranışlarının sürdüğü de öğrenildi.

Yaşadığı problemli çocukluk döneminin ardından 2013'te önce Fenerbahçe ile yolları ayrılan Mehmet, Beşiktaş'a gidip orada da tutunamamıştı. Sonrasında İBB, İTÜ, Final Gençlik, Muğla Ormanspor ve Nilüfer Belediyespor formaları giyen 22 yaşındaki genç oyuncuya, Atatürk Havalimanı'nda yaşadığı ilk dönemin sonunda Türkiye BasketbolFederasyonu sahip çıkmıştı.

TBF'nin İstanbul'da bir ev tutup maaşa bağladığı Mehmet, tedavisi sonrası ilaçlarını kullanmayı redderek geçtiğimiz günlerde evden kaçıp tekrar Atatürk Havalimanı'na geldi. Sürekli, pasaportuyla ABD'ye giden uçaklara binmek üzere pasaport kontrolüne giden genç basketbolcuyu, polis memurları her defasında bundan vazgeçiriyor. Oyuncu hâlen Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde kalıyor.

Öte yandan, "Avrupa ve Türkiye'de alt yaş kategorileri ile A takım bazında zorunlu psikolog bulundurma durumu var mı?" sorusunun yanıtı ise, "Hayır" oldu. TBF'nin de, diğer ülkelerdeki gibi kulüplere psikolog konusunda telkinde bulunduğu, ancak bunun bir kural ya da zorunluluk olmadığı öğrenildi.

Bu haber toplam 4770 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.