1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MEB'den Gazze için yardım kampanyası

MEB'den Gazze için yardım kampanyası

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İsrail saldırısı altındaki Gazze halkı için yardım kampanyası başlattı.

A+A-

TİMETURK.COM - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Filistin'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, bu konuyla ilgili üzerine düşenleri yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Gazze halkına yardım için bir genelge hazırladıklarını ifade eden Bakan Çelik, ''Bir genelge hazırladık. 81 ilin valiliğine gönderdik. Yardım toplamakla ilgili gerekli müsaadeler alındı. Milli eğitim müdürlüklerimizde komisyonlar oluşturulması, okullarda öğrencilere zarflar dağıtılarak yardım toplanmasıyla ilgili olarak bir süreç başlatıldı.

Daha önce Pakistan'da yaşanan deprem sonrasında 3 günde 17.5 milyon YTL toplamıştık. Bu tüm dünyaya örnek olmuştu. Dağıtacağımız zarfların içine velilere hitaben bir mektup koyacağız. Eminim ki Türk halkı daha önceki olaylarda gösterdiği duyarlılığı ve sorumluluğu bu olayda da gösterecektir. Belki Filistin'de akan kanı durduramamış olacağız, ölenleri geri getirememiş olacağız ama hiç olmazsa yaralıların yarasına bir parça merhem sarabilmek ve aç olan çocuklara yemek gönderebilmek
amacıyla bu insani desteğimizin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bütün bakanlık teşkilatının diğer kampanyalarda olduğu gibi seferber olacağını ve yine Türkiye'de en büyük yardımı toplayan kuruluşun Milli Eğitim Bakanlığı olacağına inanıyorum" dedi.

Bakan Çelik, kampanyaya ilk katkıyı kendisinin sağlayacağını vurgulayarak, "Yardım gönüllülük esasına göre olacak. Sadece veliler ve öğrencilerle sınırlı olmayacak. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatındaki personeli de kapsayacak. Bu doğrultuda ilk katkıyı kendim yapacağım. Kampanyaya kendi gelirimden 2 bin YTL katkıda bulunacağım" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2013 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.