Madenci Ailelerine Psikososyal Destek

Madenci Ailelerine Psikososyal Destek
Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen trafo patlamasının ardından harekete geçen Türk Kızılayı, bölgedeki 50 kişilik uzman personeliyle madencilerin ailelerinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Kızılay’ın uzman psikologları ise madencilerin ai

Çok sayıda madencinin hayatını kaybettiği Soma’daki patlamada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Kızılayı ise Ulusal Afet Yönetimi (AFOM), Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi, Manisa Kan Merkezi, Batı Karadeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi, Marmara Bölge Afet Yönetim Merkezi, Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi, Kuzeydoğu Bölge Afet Yönetim Merkezi, Manisa ve Soma Şubesi’nden bölgeye ulaşan 50 kişilik uzman ekip ve 10 araç ile maden işçilerinin yakınlarının ve arama kurmarma faaliyetleri yürüten ekiplerin ihtiyaçlarını karşılamak için büyük çaba sarf ediyor.

Kızılay ekibi tarafından alanda kurulan 5 adet genel hizmet çadırında kumanya, su, meyve suyu, kek, çorba, ekmek, çay, pide, ayran ve battaniye dağıtımı yapılıyor.

Bölgedeki faaliyetlerine devam eden Kızılay ekibi ayrıca Manisa’nın Kırkağaç ilçesine de otopsi ve diğer hizmetlerin yürütülmesi amacıyla 2 adet genel hizmet çadırının kurulumunu tamamladı. Bölgeye ulaşan mobil mutfak ile seyyar ikram araçları ise kurulum çalışmaları tamamlanınca sıcak yemek dağıtımına başlayacak.

AKAR, "ÇALIŞMALARA İKİ YÖNLÜ DESTEK VERİYORUZ"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da çalışmaları yerinde koordine etmek üzere bölgeye ulaştı. Soma’daki maden ocağında yaşanan olayın haberini alır almaz kurtarma çalışmalarına iki yönlü destek verildiğini belirten Genel Başkan Akar, “Yaralı kurtulup kan ihtiyacı yaşayabilecek insanlarımızın olacağını düşündük ve gereken tedbirlerimizi aldık. Halen arkadaşlarımız teyakkuz halinde bekliyorlar. İkincisi ise lojistik açıdan bir sistem oluşturduk. Olayın yaşandığı bölgede çadırlar kurduk. Mobil mutfağımız bölgedeki yerini aldı. Gece boyunca da Soma merkezindeki hastanenin önündeki ikram araçlarımızdan vatandaşlara sıcak çorba, çay, kumanya dağıtıldı. Yaklaşık 6-7 bin kumanyanın dağıtımı yapıldı. Çay ikramları oldu. Sabaha karşı da çorba dağıtımı başladı. Şu anda da ikramlarımız devam ediyor. Ayrıca madenci yakınları ve olaydan dolayı travma yaşayan diğer insanların psikososyal desteğe ihtiyaç duyduğu için Ankara’dan 20 uzman buraya geldi. Bölgeye uzman personel takviyesi yapmaya devam ediyoruz.ö şeklinde konuştu.

PSİKOLOGLAR GÖREV BAŞINDA

Gerek işçi yakınlarının mağduriyetinin giderilmesi, gerekse arama kurtarma görevi yürüten personelin olumsuz koşullar altında çalıştıkları göz önünde bulundurularak, bölgede yürütülen faaliyetlere destek vermek ve yakınlarının kurtarılmasını bekleyen ailelere psikososyal destek vermek amacıyla psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan 20 kişilik ekip ile Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği üyeleri olay yerinde psikososyal destek hizmeti veriyor.

Bu haber toplam 3859 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.