1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Londra 2012 İçin Google'dan Hokey Doodle

Londra 2012 İçin Google'dan Hokey Doodle

Google Londra 2012 Olimpiyatları'nı renklendirme serisinde bugün hokey sporuna yer verildi.

A+A-

Londra 2012′de hokey sporu yeni yapılan Olimpiyat parkı içerisinde bulunan Riverbank Arena stadında yapılacak. Her ülkenin kendine ait bir bayan ve bir de erkek takımı bulunuyor, takımlar bu şekilde Olimpiyatlarda yer almakta.

 

HOKEY HAKKINDA

Bir top oyunu olan Hokey ucu kıvrık olan bir sopa ile oynanmaktadır. 4 farklı türü olan Hokey dünyada izleyici kitlesi bakımından 5 mücadele arasında kabul edilmektedir. Dünyanın büyük kısmında büyük farklarla olmamakla birlikte oynanan bir spordur.

Buz hokeyi konusunda Kanada, Rusya, İsveç, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri ve Slovakya önde gelen ülkelerdir. Dünyadaki en iyi oyuncuların çoğu NHL'dendir (Ulusal Hokey Ligi). Yılın sonunda Stanley Kupası'nı kazanmaya çalışırlar. Kuzey Amerika'da kadınlar Bayanlar Ulusal Hokey Ligi ve Bayanlar Batı Hokey Ligi'nde oynar. Kuzey Amerika ve Avrupa'da erkekler hokeyi kadınlar hokeyinden daha popülerdir. Olimpiyatlarda hokey hem kadınlar hem de erkekler tarafından oynanır. Buz hokeyi 19. yüzyılda Kanadalı güverteciler tarafından bulunmuştur. NHL 1917′de başlamıştır. 2007 itibariyle doğu-batı konferansı adlarıyla 15′lik iki ligi vardır.

Bu haber toplam 2457 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.