1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kendini hipnotize etti, eşi kurtardı

Kendini hipnotize etti, eşi kurtardı

Hipnoz uzmanı Helmut Kirchmeier, Londra'daki evinde karısı Joanna tarafından ayna karşısında hipnotize edilmiş halde bulundu.

A+A-

Ayna karşısında beş saat trans halinde kalan Kirchmeier telefonla trans halinden çıkabildi.

Joanna kocasının arkadaşı olan başka bir hipnoz uzmanını arayıp, telefonu Kirchmeier'in kulağına tuttu. Telefonun diğer ucundaki hipnoz uzmanı Kirchmeier'i trans halinden çıkarmayı başardı.

Hannibal Helmurto olarak da bilinen Kirchmeier, kendini hipnotize ederek kılıcı boğazında sokabilmesiyle tanınıyor.

Kirchmeier'in eşi, "Onu bulduğumda gerçekten şoke oldum. Bir zombi gibi aynada kendine bakıyordu. Gözbebekleri iyice küçülmüştü ki hipnoz halinde böyle olur" diye konuştu.

38 yaşındaki Kirchmeier ise "Teknikleri ve bunların ne kadar güçlü olduğunu hafife aldım. Kendimi çok derin bir trans haline soktum ve tüm zaman duygumu yitirdim. Çok güzel bir duyguydu. Bazen etrafınızdaki herşeyi unutmak çok güzeldir ve bana olan da buydu. Vücudunuz tam anlamıyla rahatlıyor. Hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Yüzme hisi gibi. Bütün bunlar olurken zihniniz tamamen bir şeye odaklanmış halde oluyor" dedi.

Kirchmeier transa geçmeden önce sabah saat 10'da pratik yapmak için uyandığını hatırlıyor.

"Daima hipnoza ilgim vardı, çünkü televizyonda görmüş ve bunun bir aldatmaca olduğunu düşünmüştüm. Hipnoz hakkında okuyup öğrendikçe bunun hiç de aldatmaca olmadığını anladım" diyen hipnoz uzmanı gösteri yaptığı sirkteki ilk performansı sırasında 120 santimetrelik kılıçla denemesinde yaralanınca soluğu hastanede almıştı.

8SUTUN

Bu haber toplam 3044 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.