1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İsviçrelilerin Beşte Biri Depresyonda

İsviçrelilerin Beşte Biri Depresyonda

İsviçre Sağlık Merkezi'nin sunduğu verilere göre, İsviçrelilerin yaklaşık beşte biri depresyon belirtileri gösteriyor.

A+A-

İsviçre Sağlık Merkezi'nin raporuna göre, İsviçrelilerin yaklaşık beşte biri depresyon belirtileri gösteriyor. Merkezin yayımladığı rapora göre, hafif depresyon İsviçre'de çok yaygın ve ciddiye alınması gereken bir durum. Raporda hastalığın, kişilerin iş ve günlük yaşamlarını etkilediğine dikkati çekilerek, insanların verimliliklerinin azalmasına ve fiziksel şikayetlerde bulunmalarına neden olduğu vurgulanıyor.

Ülkede derin depresyon oranının yüzde üç civarında olduğuna işaret edilen rapora göre, enerji kaybı, uyku bozukluğu ve iştah kaybı gibi hafif depresyon belirtileri yaşayanların oranı ise yüzde 16. Bu semptomların ihmal edilmemesi ve hastalığa erken evrelerde müdahale edilmesi gerektiği ifade edilen raporda, aksi halde küçük semptomların şiddetlenebileceği veya daha farklı hastalıklara neden olabileceği kaydediliyor.

Rapora göre, depresyonda olanların çoğu yalnız yaşıyor ve sosyal yaşama çok az katılıyor. Kendilerini yalnız ve izole edilmiş hisseden bu kişiler, güvenebilecekleri hiç kimse bulamadıklarını belirtiyor. Diğer taraftan rapor, sosyal baskı yüzünden depresyonda olanların ancak yarısının tedavi için başvuruda bulunduğunu ortaya koyuyor.Depresyonun ekonomiye maliyetine de yer verilen raporda, tedavi edilmeyen hafif depresyonlardan kaynaklanan düşük üretkenlik ve işe gelmeme gibi nedenlerle ekonominin her yıl yaklaşık 12 milyar dolar kaybettiğine işaret ediliyor.

Raporu hazırlayan uzmanlar, depresyonun karmaşık bir yapısı olduğuna ve tedavisinin basit bir enfeksiyon tedavisi gibi algılanmaması gerektiğinin altını çiziyor.

Kaynak: AA

Bu haber toplam 2192 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.