1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İşe Alırken Ruh Sağlığını Göz Önünde Bulundurun

İşe Alırken Ruh Sağlığını Göz Önünde Bulundurun

Bakan Ertuğrul Günay, turizm bölgelerinde yaşanan kazalar ve istenmeyen olayların önüne geçmek amacıyla bir genelge yayınladı. Turizmcilere, “Ruh sağlığı sorunsuz personel çalıştırın” çağrısı yaptı.

A+A-

Umut ERDEM / Hürriyet


KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Antalya’da Rus turistlerin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından turizmcilere bir genelge gönderdi. Genelgede, “Kazalar nedeniyle turizm telafisi güç zarar görüyor”, “Uzun çalışma süreleri ülke menfaatlerini zedeliyor” uyarılarından bulunuldu.
Güvenlik ön planda.

Türkiye’de yaşanan olumsuzlukların, kazaların dış medyada geniş yer bulduğunu belirten Günay, genelgede şu hususlara dikkat çekti: “İletişim sektöründeki hızlı gelişim sonucu, turizm tesislerinde ve bu sektöre hizmet eden alanlarda yaşanan olumsuzluklar ile vuku bulan kazalar, anında iç ve dış medyada geniş yer bulmakta, güvenliğin ön planda tutulduğu tatil tercihlerinde tanıtım ve reklam açısından ülkemiz turizmi telafisi güç zarar görmektedir.

Uzun çalışma sürelerinin yasal olarak suç olmasının yanında sonuçları itibariyle de ülke menfaatlerini zedeleyici durumlar doğuracağı açıktır.”

“Turizm sektöründe etkin, verimli ve müşteri memnuniyetini üst düzeyde sağlayacak şekilde ruh ve beden sağlığı konusunda sorunsuz ve hizmet arzında hizmet alıcılarının can ve mal güvenliğine zarar getirmeyecek personelin istihdam edilmesi, yetkili ve sertifikali personelin tercih edilmesi hayati önem arz etmektedir.”

Bu haber toplam 1888 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.