1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. iPhone iOS 7'de Ne Tür Yenilikler Var

iPhone iOS 7'de Ne Tür Yenilikler Var

iPhone iOS 7'de Ne Tür Yenilikler Var? İOS güncellemesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

A+A-

Merakla beklenen iOS 7 yayınlandı... Cupertino’nun tasarım gurusu Jonathan Ive, iOS’u baştan aşağı yeniden tasarlayarak iOS 7'yi yarattı.. İşte iOS 7 ile ilgili detaylar...

Dün akşam Apple kullanıcılarına sunulan iOS 7 güncellemesi CEO Tim Cook tarafından “iPhone’dan bu yana iOS’un yaşadığı en büyük değişim” şeklinde tanımlandı. Peki iOS 7′deki en büyük değişimler ne? Bunlar sana daha iyi bir iCihaz deneyimi sunabilecek mi?

Beklendiği gibi uygulama ikonları daha sade ve renkli bir görünüm almış. Bir önceki ikonlarda kullanılan gölge efektlerinden eser yok. Fontlar ise daha büyük ve göze daha hoş görünüyor. Hatta biraz dikkatli bakınca Windows 7′nin daha zarif bir halini andırıyorlar.

Kontrol merkezi ve gerçek çoklu görev

Apple iOS 7′de Android’in bazı özelliklerini ‘ödünç almış’. İyi ki de almış bu şekilde iOS çok daha iyi bir işletim sistemi haline gelmiş. Mesela Android’ün ekranın üst bölümünden çekilerek açılan hızlı ayarlar bölümü yeni iOS’ta da yer alıyor. Tabii iOS 7′de oldukça güzel görünüyor. Ayrıca iOS 7 geliştiricilere Apple’ın en temel işlevlerine ve verilerine erişim olanağı tanıyor. Bu şekilde Apple’ın hali hazırda muhteşem olmayan önyüklü uygulamaları üçüncü parti olarak karşımıza çıkabilir.

Safari hiç olmadığı kadar iyi ve kullanışlı hale getirilmiş. iOS 7′de takvim uygulaması dahi göze çok hoş görünüyor. Ayrıca her şeyi tam ekranda ön izleyebiliyorsun ki bu gerçekten kullanışlı olabilir. Halihazırda Samsung bu özelliği kullanıcılarına sunuyor.

Kamera

Zavallı Instagram… iPhone sahibi herkes seni kullanırken bir bakmışsın Apple senin özelliklerini gölgede bırakan bir kamera uygulamasıyla çıkageliyor… iOS 7′nin önyüklü kamera uygulaması birçok gelişmiş özellikle donatılmış. Çeşitli filtreler ve fotoğrafları otomatik olarak tarih ve konuma göre arşivleme bunların başında geliyor. Tüm bu fotoğrafları buluta göndermek ise çocuk oyuncağı.

Yeni arayüz fotoğraf ile video çekimi arasında tek bir hamle ile hızlıca geçiş yapılmasına olanak tanıyor. 

iOS 7′yi cihazına kurmadan önce tüm uygulamalarının güncel olması gerekiyor. Ayrıca kötü sürprizler yaşamamak için iOS 7′yi kurmadan önce tüm verilerini yedeklemen yararına olacaktır.

iOS 7′nin bu zamana kadarki en büyük iOS güncellemesi olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden 3G yerine WiFi üzerinden indirmen daha iyi olur. Şayet Mac sahibiysen güncellemeyi bilgisayarına indirip ardından iCihaz’ına aktarabilirsin.

GÜNCELLEME: Apple iOS 7 güncellemesini dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarına sundu. Arayüzü baştan aşağı yenilenen ve birçok yeni özellik kazanan iOS 7′yi iPhone 4/4S/5, iPad 2/3/4 ve iPad mini cihazlarınıza kurabilirsin.

iOS 6.1.3 veya 6.1.4 yüklü cihazının Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümüne giderek iOS 7 güncellemesini indirebilirsin.

Ayrıca iTunes’u 11.1 (en yeni) sürümüne güncelleyip, iOS 7′yi önce bilgisayarına ardından iCihazı’ına kurabilirsin. Şu an milyonlarca kullanıcı güncellemeyi indirmek istediğinden sistemlerde aşırı bir yüklenme söz konusu. Bu nedenle bazı kullanıcılar henüz güncellemeyi göremiyor. Denemeye devam! 

Bu haber toplam 5847 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.