1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. İnternet Mağdurlarına Klinik

İnternet Mağdurlarına Klinik

Denizli Devlet Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Bölümü'nde Görevli Psikiyatr Hüsnü Menteşoğlu internetten kaynaklanan problemler için nevroz kliniği açmaya hazırlandıklarını söyledi.

A+A-

Denizli Devlet Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Bölümü'nde Görevli Psikiyatr Hüsnü Menteşoğlu, İnternet Yüzünden Bunalıma Girip Evden Kaçarak Ailesine ve Kendisine Sorunlar Yaratan Gençleri Tedavi Etmek İçin Hastanede Nevroz Kliniği (Ruhsal Kaynaklı Sinir Hastalığı Kliniği) Açmaya Hazırlandıklarını Söyledi.

DENİZLİ Devlet Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Bölümü'nde görevli psikiyatr Hüsnü Menteşoğlu, internet yüzünden bunalıma girip evden kaçarak ailesine ve kendisine sorunlar yaratan gençleri tedavi etmek için hastanede Nevroz Kliniği (Ruhsal Kaynaklı Sinir Hastalığı Kliniği) açmaya hazırlandıklarını söyledi.

İnternetin özellikle 15- 20 yaş arasındaki genç kızları olumsuz etkilediğini, genç kızların sanal ortamda kaldırılarak evden kaçmaya zorlandığını söyleyen Dr. Hüsnü Menteşoğlu, “Son dönemde bunalıma giren kızlarını tedavi ettirmek için çok sayıda aile hastanemize başvurdu. Genç kızların internette tanıştıkları kişiler tarafından, ‘Sen 15 yaşında hala sigara ve alkol kullanmıyor musun? Bu yaşta hala bakire misin?’ gibi eleştirilerle, kandırılıyor, evden kaçmaya zorlanıyorlar. Evden kaçıp dönen gençler, intihar girişiminde bulunabiliyor. Depresyon ve panik atak geçiren kişilerin tedavisi için Nevroz Kliniği açmak için girişim başlattık” dedi.  

Pisikiyatr Dr. Menteşoğlu, özellikle yaz başlangıcından beri 15- 20 yaş aralığındaki genç kızların evden kaçma olaylarında artış gözlendiğini kaldetti. Dr. Menteşoğlu, bunun psikiyatrik, beyin kimyası ve çevresel faktörler gibi pekçok sebebi olabileceğine dikkati çekti. Daha ergenlik döneminde, hayat tecrübesi olmayan genç kızların evden kaçmasının en önemli nedenlerinden birinin internet üzerinden kurulan arkadaşlıklar olduğunu belirten Menteşoğlu, “İnternette ‘chat’ yoluyla tanışılan arkadaşlar ya da gruplar, gençler üzerinde çok olumsuz etkiler yaratabiliyor. Aileler, bu durumda olan çocukları için psikolojik destek almaktan kaçınmamalıdır. Hastanemizde güçlü bir ekibimiz var. 5 psikiyatri uzmanı ve 5 psikolog ile hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Bu tür durumlarda en sağlıklı tedavinin yatarak tedavi olduğunu kaydeden Menteşoğlu, Türkiye'deki devlet hastaneleri ve özel hastanelerde akıl hastalığı olmayan, evden kaçmış ya da intihar girişimde bulunmuş kişilerin tedavi görebileceği Nevroz Servisleri'nin azlığının önemli bir sorun olduğunu dile getirdi. Menteşoğlu, Nevroz Kliniği'nde, akıl hastaları, psikoz ve şizofrenlerin değil, evden kaçmış geri dönmüş, intihar girişiminde bulunmuş, depresyon ve panik atak geçiren kişilerin tedavi göreceğini sözlerine ekledi.

haberler.com
 

Bu haber toplam 4559 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.