1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hz. Fatıma Sempozyumu başlıyor

Hz. Fatıma Sempozyumu başlıyor

Hazreti Fatıma Platformu tarafından Türkiye’de 6’ncısı düzenlenecek olan Hz. Fatıma’yı anma programı Pazar günü gerçekleşecek.

A+A-

VAKİT - Program Hz. Fatıma’yı modern dünyada yaşayan kadınlara model olarak sunmayı hedefliyor. Hz. Fatıma platformu üyelerinden Yasemin Çoban, program hakkında yaptığı açıklamada, günümüz kadınının bizim kültürümüze ve dinimize uygun bir modele ihtiyacı olduğunu ve alternatif bir model olarak en uygun kişinin Peygamberimizin kızı Hz. Fatıma olacağını belirtti.

KADINLARA MODEL OLARAK HZ. FATIMA YETERLİ

Hz. Fatıma’yı anma programını yapmalarının nedenini “bir merak uyandırmak, Hz. Fatıma ve onun gibi şahsiyetleri araştırmaya, kafalarda bir soru işareti bırakmak, ‘size sunulan modellere muhtaç değilsiniz, sizin alternatifleriniz var. Sizler modern dünyanın tüketim nesnesi olmayabilirsiniz, modern dünyanın kendi değişimini üzerinizden gerçekleştirmesine izin vermeyebilirsiniz’ şeklinde sorular oluşturmak” olarak ifade eden Çoban, “Buna yönelik bizim kendi verilerimiz var. Bunlara sarılalım, bunlara tutunalım diyoruz ve programlarımızda Hz. Fatıma’nın şahsiyetinin yanı sıra konuşmacılarımızla, şiirlerimizle, diğer farklı etkinliklerimizle bu bilinci vermeye çalışıyoruz. Esasen aynı zamanda bir sorgulama programı da olsun istiyoruz” dedi.

Özellikle günümüz kadınına model olarak Hz. Fatıma’yı seçmeleri gerektiğini kaydeden Çoban, “Birinci çıkış noktamız çocukluğundan itibaren Hz. Peygamber’in eğitiminden geçmesidir, bugün biz davranış bilimlerinde ve psikoloji bilimlerinde gördük ki çocuğun yetişme tarzı, aldığı eğitim şekli, genetik kodları çocuğun yetişkin olduğunda davranışlarını, tutumlarını, kişiliğini şekillendiriyor. Şimdi buradan yola çıkarak Hz. Fatıma’nın bu anlamda bir mükemmelliği söz konusudur” dedi.

PROGRAMDA NELER VAR ?

Hz. Fatıma’yı anma programına araştırmacı yazar Sabiha Ünlü’nün “Hz. Fatıma’yı Örnek Alabiliyor muyuz?” ve Psikoloji Danışmanı Mücahid Gültekin’in “Psikolojik açıdan Hz. Fatıma ve günümüz Müslüman kadını” konulu sunumları ile Hz. Fatıma’nın hayatından kesitlerden oluşan müzikli sahne gösterisi, ‘Hz. Fatıma’yı tanıyor muyuz’ sorusuyla İstanbul’un çeşitli semtlerinde yapılan sokak röportajları, slâyt eşliğinde Dursun Ali Erzincanlı’nın Kerbela şiiri, son olarak da ilahileriyle Ufuk Akın katkıda bulunacak.

img147/3399/fatimatb3.jpg

Bu haber toplam 6101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.