1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hekimlere Yönelik Şiddet Protesto Edilecek

Hekimlere Yönelik Şiddet Protesto Edilecek

Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) çözüm önerileri için bir araya geliyor…

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu adına, Genel Başkan Doç. Dr. Doğan Yeşilbursa imzası ile yapılan yazılı kamuoyu açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

Bilindiği gibi, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinde ciddi bir artış yaşanmaktadır. Hekimlere yönelik şiddet uzun zamandır Türk Tabipler Birliği’nin ve Derneğimizin gündemindedir.  İstanbul’da 2008 yılında yapılan bir araştırmada; Sağlık çalışanlarının sözlü saldırıya uğrama oranı %100, Fiziksel saldırıya uğramış olanların oranı ise % 87, Hemen her  gün fiziksel ya da sözel saldırıya uğradığını söyleyenlerin oranı % 29, Bunların polise bildirilme oranı % 40, dava açılma oranı % 33 olarak belirlenmiştir.

Geçtiğimiz günlerde Bakırköy’de bir meslektaşımıza yapılan bıçaklı saldırı acil önlemler alınmasının gerekliliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bundan sonraki dönemde hekimlere yönelik her saldırı/şiddet uygulanması sonrasında yarım gün "reçete yazmama" girişiminin başlatılması ve bu saldırıların kamu davası olarak ele alınması için tüm üyelerimizin her platformda çaba göstereceklerinin vurgulanması, hekimlere yönelik şiddet eylemlerindeki artışın nedenlerinin belirlenmesi, hastanelerde alınabilecek güvenlik önlemleri ve  derneğimizin çözüme yönelik izleyeceği kısa ve uzun vadeli eylem planlarının tartışılması amacıyla bir araya geliyoruz.

22 Aralık 2009 Salı günü saat 12:00’ de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Mazhar Osman Salonu’nda; Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) ile birlikte üyelerimizin geniş katılımıyla düzenlenecek basın toplantısına katılmanızdan mutluluk duyacağımızı bildiririz.
Saygılarımızla,


Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu adına,
Doç. Dr. Doğan Yeşilbursa
Genel Başkan

BASIN TOPLANTISI
Tarih : 22 Aralık 2009, Salı
Saat  : 12:00
Yer    : Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Mazhar Osman Salonu
 
İletişim: Zerrin Atılkan  533.590 98 57  [email protected]
Ertan Özcebeci      533.590 60 97    [email protected]

Bu haber toplam 2568 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.