Hasta hekimini internette bulacak

Hasta hekimini internette bulacak
Dicle Üniversitesi(DÜ) Dişhekimliği ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, Türkiye'de mevcut olmayan bir yapılanmayı oluşturacak.

 
Dicle Üniversitesi(DÜ) Dişhekimliği ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, Türkiye'de mevcut olmayan bir yapılanmayı oluşturmak, ektodermal displaziden etkilenmiş kişiler ve ilgilenen hekimler için kaynak ve rehber oluşturmak amacı ile bir iletişim ağı portalı oluşturdu.

DÜ Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzzet Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ektodermal displazi hastalığının (deri ve saç, tırnaklar, dişler ve ter bezleri gibi deri eklerinin gelişim bozukluğu ile kendini gösteren kalıtımsal bir hastalık) ilk olarak 1792 yılında tanımlandığını bildirdi.

Yavuz, Türkiye'de mevcut olmayan bir yapılanmayı oluşturmak, ektodermal displaziden etkilenmiş kişiler ve ilgilenen hekimler için bir kaynak ve rehber oluşturmak amacı ile bir iletişim ağı portalı meydana getirdiklerini anlattı.

Yavuz, iletişim ağı protalını meydana getirmek amacıyla Dişhekimliği ve Tıp Fakültesi'nden toplam 20 öğretim üyesinin bir araya geldiğini kaydetti. Grubun oluşumu ile DÜ öğretim üyelerinin Türkiye adına eksik olan bir yapılanmayı meydana getirdiğini ve uluslararası arenada bir atak gerçekleştirdiğini ifade eden Yavuz, şöyle dedi:

“Ülkemizde ektodermal displazi ile ilgilenen tüm hekimler ile iletişime geçilmeye başlanmış ve Google arama motorunun sunmuş olduğu bir hizmetten faydalanılarak Türkiye'deki ektodermal displazi ile ilgilenen hekimlerin adres ve bilgilerinin bulunduğu bir Türkiye haritası oluşturulmaya başlanmıştır. Bu sayede ülkemizin herhangi bir yerindeki ektodermal displazi vakası kendisine yardımcı olabilecek en yakın hekimi haritadan bulup tespit edebilecektir. Bu haritamıza http://www.ektodermaldisplazi.com/harita.htm adresinden ulaşılabilir.
Uluslararası ektodermal displazi grupları ile işbirliği ve ortak çalışmalarımız devam etmektedir. Dünyadaki ektodermal displazi grupları için oluşturulan dünya haritasında, Türkiye bölümünde grubumuz yerini almıştır. Bu web sayfasına http://www.edsinfo.org/ adresinden ulaşılabilir.”

Yavuz, amaçlarının ektodermal displazi vakalarına rehber olmak, tıbbi destek sağlamak, araştırmacı grup üyelerinin katılımı ile ektodermal displazi ile ilgili çok yazarlı geniş içerikli bir kitap yazmak, hastalık ile ilgili açıklayıcı bilgi verici broşürler hazırlamak, ulusal ve uluslararası düzeyde konferanslar düzenlemek olduğunu sözlerine ekledi.
 
AA

Bu haber toplam 2200 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.