1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gül psikiyatr Prof. Vamık Volkan'la görüştü!

Gül psikiyatr Prof. Vamık Volkan'la görüştü!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, psikiyatr Prof. Dr. Vamık Volkan’ı kabul etti. Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 45 dakika sürdü.

A+A-

İNTERNETHABER.COM - Cumhurbaşkanı'nın bugün ilginç bir konuğu vardı. Dünyaca ünlü psikiyatrist Vamık Volkan...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, psikiyatr Prof. Dr. Vamık Volkan’ı kabul etti. Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 45 dakika sürdü. Dünyaca ünlü Türk bilim adamı Prof. Dr. Vamık Volkan "Türkiye'ye geldiğimde 'mahalle baskısı' görüyorum" açıklamasıyla büyük tartışma yaratmıştı. Volkan'ın Köşk'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile neler konuşacağı büyük merak uyandırdı.

27 ülke tarafından ortaya koyduğu psikopolitik teoriler ve dünyanın sorunlu birçok yerinde barış için yaptığı çalışmalar nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Prof.Dr. Vamık Volkan, Şerif Mardin'in ortaya attığı "mahalle baskısı" kavramı üzerine yaptığı açıklama ile Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

'Oruç tutanlar ile tutmayanların artık iki ayrı kimlik gibi ortaya çıktığı' yönünde tespitte bulunan Volkan, kendisinin de 'mahalle baskısı' gördüğünü açıklamış ve Türkiye'nin büyük bir çatışmanın eşiğinde olduğunu söylemişti.

VAMIK VOLKAN KİMDİR?

Lefkoşa’da 1932 yılında doğan Prof. Dr. Volkan, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Çalışmalarını ABD’de sürdüren ve psikanaliz alanında çalışan Volkan, 2005, 2006 ve 2007 yıllarında üç kez Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

Virginia Üniversitesi’nden emekli olan 76 yaşındaki ünlü bilim adamının, aralarında "Ölümsüz Atatürk, Yaşamı ve İç Dünyası", "Kıbrıs: Savaş ve Uyum", "Türkler ve Yunanlılar, Çatışan Komşular", "Kimlik Adına
Öldürmek, Kanlı Çatışmalar Üzerine Bir inceleme", "Kanbağı, Etnik
Gururdan Etnik Teröre" isimli kitaplarının da yer aldığı çok sayıda
eseri bulunuyor

Bu haber toplam 8047 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.