1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Genç Ressamın Sergisi Hipnotize Ediyor!

Genç Ressamın Sergisi Hipnotize Ediyor!

Genç Ressam Ercan Akın'ın "Hipnoz" İsimli Sergisi Gezenleri Adeta Hipnoz Etti.

A+A-

Genç ressam Ercan Akın'ın "Hipnoz" isimli sergisi gezenleri adeta hipnoz etti. Sergide yer alan 3 boyutlu resimler görenleri şaşırttı. Foto- realizm tarzında ortaya konan eserler ilk bakışta fotoğraf izlenimi veriyor ancak, sergide yer alan tabloların tamamı tual üzerine yağlı boya çalışmasını içeriyor.

Opak fonların kullanıldığı tablolarda gerçek ile gerçek üstü dünya arasındaki ayrım keskin çizgilerler verilmeye çalışılmış. "Hipnoz" isimli resim sergisi Nişantaşı'nda bulunan Merkur Sanat Galerisi'nde düzenlenen kokteylin ardından açıldı.

Eserlerin sahibi Ercan Akın, fantastik film hayranı olduğunu bu nedenle de bu tür hipnoz fikri uyandıran boyut ötesi resimler yaptığını söyledi. Fantastik dünya ile günümüz dünyasını aynı eserde birleştirmeye çalıştığını dile getiren Akın, "Hipnoz fikri tamamen fonların bende oluşturduğu etkiden ortaya çıktı. Öncelikle modeller belirliyorum ve fotoğraflar çekiyorum o fotoğraflardan yola çıkarak. Resimlerimi tuallere yansıtıyorum. İnsanlar bu sergide gerçek mekanla karşılaşmayacaklar. İnsanlar hep figürleri gerçek mekanlara oturturlar ama burada tam tersi bir durum söz konusu" dedi.

Sergi 15 Kasım 2010 tarihine kadar Merkur Sanat Galerisi'nde hipnoz olmak isteyen sanat severler tarafından gezilebilir. (Cihan Haber Ajansı) 

Bu haber toplam 2734 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.