1. HABERLER

  2. PSİKO EĞİTİM

  3. Gelişim Yetersizliği Olan Çocuklarda "Oyun Eğitimi"

Gelişim Yetersizliği Olan Çocuklarda "Oyun Eğitimi"

Gelişim Yetersizliği Olan Çocuklarda "Oyun Eğitimi" Eğitimi 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde İstanbul'da yapılacaktır. Eğitimle ilgili ayrıntılı bilgiler şöyle

A+A-

Gelişim Yetersizliği Olan Çocuklarda "Oyun Eğitimi"   0-11 Mayıs 2014  tarihlerinde İstanbul'da yapılacaktır. Pratik uygulamalara yer verilecek olan etkinlikle, Özel eğitim alanında çalışan uzmanlara profesyonel mesleki süreçte oyunun işlevlerini kullanma becerilerini kazandırma amaçlanmaktadır.

Amaç:

Oyun, gelişimsel yetersizliği olan bireylerin (Otizm Spektrum Bozukluğu, Zihinsel Yetersizlik, vb.) kendilerine sunulan eğitimlerden en üst düzeyde faydalanabilmeleri için önem taşımaktadır. Özel eğitim sunarken oyun öğelerinden faydalanmak ve özel eğitim gerektiren bireylere oyun oynamayı öğretmek hem eğitim sürecini daha keyifli yapacak hem de bu bireylerin gelişim alanlarında ilerlemelerini sağlayacaktır. Sonuçta, oyun tüm çocukların “en ciddi ve gerçek uğraşısıdır” (Montaigne) ve özel eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Dolayısıyla, bu eğitimde;

  1. Oyun nedir ve neden önemlidir?
  2. Gelişim dönemlerine göre oyun türleri değişir mi? Hangi dönemde hangi oyunu oynanmalı?
  3. Gelişimsel yetersizliği olan bireylere oyunu nasıl öğretilebilir? Eğitimlerimizde oyunu nasıl kullanmalıyız?
  4. Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklara temel oyun becerileri öğretiminde nelere dikkat edilmeli? Hangi becerileri nasıl öğretilebilir?
  5. Oyuncak seçiminde nelere dikkat edilmelidir?
  6. Özel eğitimde ne tür oyuncaklar kullanılmalı?

Sorularına cevap aranacaktır. Seminerde, içerikle ilişkili oyun örneklerine, grup etkinliklerine ve video örneklerine yer verilecektir.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Hedef Kitle:

Eğitime, özel eğitim ve kaynaştırma alanında çalışan öğretmenler, uzmanlar (psikolog, psikolojik danışman, çocuk gelişimi, vb. ilgili alan mezunları), çocuk gelişimi alanında ön lisans mezunları ve ilgili alanlarda üniversite öğrencileri kabul edilmektedir.

Program Akışı

Eğitim Programı 10 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00 da başlayacak.

Eğitim toplam 9 oturum şeklinde gerçekleşecek. Her oturum ortalama 1,5 saat sürecek. 11 Mayıs Saat 17:00'de bitecek

WORKSHOP LİDERİ ve EĞİTİMCİLER:

yesim-gulec
Yrd. Doç. Dr. Yeşim Güleç

Yrd. Doç. Dr. Yeşim Güleç-Aslan 1974 yılında Ankara’da doğdu. 1995 yılında ODTÜ’den Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında lisans, 2002 yılında Marmara Üniversitesinden Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında yüksek lisans derecelerini aldı. 2008 yılında ise Anadolu Üniversitesinden Özel Eğitim alanında “Otistik çocuklar için davranışsal eğitim programı (OÇİDEP) ev uygulaması sürecinin ve sonuçlarının incelenmesi” başlıklı teziyle doktora derecesini aldı. 1995-2010 yılları arasında çeşitli kurumlarda psikolojik danışman ve özel eğitim uzmanı olarak çalışmıştır. Halen, Sakarya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü ve İstanbul Bilim Üniversitesi Psikoloji bölümünde (yarı-zamanlı) öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Çalışma alanları arasında Otizm spektrum bozukluğu (OSB) olan çocukların eğitimi, OSB alanında eğitimci eğitimi ve uygulamalı davranış analizi yer almaktadır. Ayrıca, uygulamalı davranış analizi, otizm spektrum bozukluğu, oyun ve şarkı öğretimi, kaynaştırma, atipik çocuk psikolojisi gibi dersleri yürütmektedir.

Arş. Gör. Hande Cihan 1987 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğretimini Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Programından lisans derecesini aldı. 2012 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Halen Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nde yüksek lisansına devam etmektedir. Bilimsel ilgi alanları arasında uygulamalı davranış analizi ve gelişimsel yetersizliği olan bireylerin eğitimi yer almaktadır.

EĞİTİM ÜCRETİ:

Öğrenci: 290 TL Mezun: 340 TL

Son Kayıt Tarihi: 5 Mayıs 2014

ÖDEME BİLGİLERİ

BANK ASYA
 
APAMER Aktüel Psikoloji Adına Bank Asya Bakırköy Şubesi
IBAN NO:  TR27 0020 8000 3904 3158 3300 01
 
HALK BANKASI
 
Maruf BEÇENE Adına Halk Bank Yeşilköy Şubesi
 
IBAN NO: TR27 0001 2009 8900 0001 0160 96
 
Şube Kodu: 890
 
PTT POSTA ÇEKİ HESABI: Maruf BEÇENE Adına
No: 5160733
KREDİ KARTIYLA KISMİ ÖDEME YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 
 
 
 
Bu haber toplam 12109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.