1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gazze’de cep telefonu ışığında ameliyat

Gazze’de cep telefonu ışığında ameliyat

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırısı devam ediyor. ölü sayısı 310’u, yaralı sayısı da 1420’yi buldu.

A+A-
NTV & AJANSLAR - İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırısı devam ediyor. ölü sayısı 310’u, yaralı sayısı da 1420’yi buldu. Elektrik sıkıntısının had safhaya ulaştığı Gazze’de, ameliyatlar bile cep telefonu ışığı ile yapılıyor.
İsrail savaş uçaklarının Gazze’ye yönelik hava saldırıları bugün de devam etti. Saldırıların 3. gününe girerken Filistinli yetkililer, şimdiye kadar 310 Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti. Yaralıların sayısı ise 1420’yi buldu. Karanlık bastıktan sonra hava saldırılarını artıran İsrail’in, muhtemel bir kara saldırısına hazırlık yaptığı görüldü. Bombardımanların yoğunlaşması, akaryakıt darboğazı yüzünden zaten zor durumda bulunan Gazze Şeridi’nde elektrik trafolarına ve kablolara da zarar verince, elektrik sıkıntısı had safhaya ulaştı. Bundan en fazla, iki gündür aralıksız çalışan ve koridorlarda ameliyat yapan doktorlar etkileniyor.
Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa’nın bir doktoru, “Her tarafa bomba yağıyor. Son 10 dakika içinde 20 değişik yerden bombardıman haberleri geldi. Ambulanslar artık bombalanan yerlerdeki ölü ve yaralıları almakta zorlanıyor.” dedi.

Gazze’deki itfaiye araçlarından elektrik tamir araçlarına ve ambulanslara kadar her türlü aracın atılan füzelerin hedefinde bulunduğunu söyleyen doktor, ambulansların sadece bir bölümünün çalışabildiğini anlattı.

KORİDORDA 30 AMELİYAT YAPTIM
Şifa hastanesi doktorunun verdiği bilgiye göre, elektrik kesintisi yüzünden bazı yaralılar cep telefonlarının ışığıyla ameliyat ediliyor. Doktor, “hastanelerde yaralıları koyacak yer kalmadı. Koridorlar bile doldu. Sadece koridorda 30 kadar yaralıyı ameliyat ettim. Elektrik kesildi. Yaralılardan bazılarını, yakınlarının tuttuğu cep telefonlarının ışığı altında ameliyat etmek zorunda kaldım” dedi.

BİR MİKTAR ANTİBİYOTİK İLE İDARE EDİYORUZ
Filistinli doktor, telefon ışığı altında damar, sinir zedelenmesi gibi ameliyatları yaptığını belirtti ve şunları anlattı: “Bombardıman sonrası hemen hastaneye gittim. Cesetler üst üste yığılmış vaziyetteydi... Bazılarının başı kopmuş; kiminin bacak ve kolları eksikti... Ama beni ve diğer doktorları en fazla şaşırtan, vücudunda hiç yara-bere bulunmamasına rağmen, inanılmaz şekilde beyin zedelenmesine uğramışların durumu oldu. Bu nasıl oldu bilmiyoruz...Bombalanan yerlerden 50 dolayında kişi böyle geldi ve durumları ümitsizdi... Bugün, en geç yarın ölürler diye bekliyoruz...”
Bu haber toplam 1945 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.