1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray - Juventus Maçı Hangi Kanalda?

Galatasaray - Juventus Maçı Hangi Kanalda?

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam Juventus'la 'tamam mı devam mı' maçına çıkacak. 4 puanla grupta üçüncü sırada yer alan temsilcimize, üst tur için mutlak galibiyet gerekiyor.

A+A-

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında Juventus ile yarın Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Real Madrid'e 4-1'lik skorla boyun eğen Galatasaray puan durumu tablosunda 4 puanla 3. sırada yer alıyor.

Galatasaray kritik virajda

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son maçında yarın İtalyan ekibi Juventus'u konuk edecek Galatasaray, bu sezon Avrupa'daki kaderini belirleyecek oldukça kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

B Grubu'nda son maçlar öncesi 13 puanla namağlup lider olan Real Madrid, bir üst tura çıkmayı garatileyen tek ekip konumunda yer alırken, diğer 3 takımın kaderleri ise yarın yapılacak Galatasaray-Juventus ve Kopenhag-Real Madrid maçlarının sonucuna göre belirlenecek.

Geride kalan 5 maçın ardından 4 puanla 3. sırada son haftaya gelen Galatasaray, 6 puanla 2. durumda bulunan Juventus'la zorlu bir müsabakaya çıkacak. Gruptan çıkarak "Devler Ligi"nde son 16 takım arasına kalabilmek için Galatasaray'ın kazanmaktan başka seçeneği bulunmazken, Juventus'a alacağı bir beraberlik, tur için yeterli olacak.

Galatasaray, Juventus maçını kazanamasa dahi gruptaki Kopenhag-Real Madrid maçında çıkacak sonuca göre yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme şansını elinde bulunduruyor. Sarı-kırmızılı ekip, aynı puana sahip olduğu Kopenhag'a karşı, grup maçlarında İstanbul'da 3-1 kazanıp, deplasmanda 1-0 yenilmesi nedeniyle ikili averaj üstünlüğüne sahip.

Sarı-kırmızılı ekibin Juventus'la olası beraberliği durumunda, Danimarka ekibinin yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilmesi için Real Madrid'i yenmekten başka seçeneği bulunmuyor. Galatasaray'ın Juventus'a yenilmesi halinde ise UEFA Avrupa Ligi bileti için Kopenhag, Real Madrid'den en az 1 puan almak zorunda ve aksi durumda grubun üçüncü sırası yine "Cim Bom"un olacak.

UEFA da olsa gerekeni yaparız

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kritik Juventus maçı öncesi dün basın toplantısı düzenledi. İtalyan çalıştırıcı, mutlak galip gelmeleri gereken maçta karşılarında kolay kolay gol yemeyen bir Juventus olduğunu hatırlattı. 'Amacımız gol yemeden taraftarımızın da desteği ile güzel bir zafer almak' diyen Mancini, Başkan Ünal Aysal'ın UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam etme ihtimali hakkında konuşmasının hatırlatılması üzerine 'Başkanımız çok akıllı bir adam ve söyledikleri çok akıllıca. Futbol bir mücadele oyunu ve savaş oyunu. Elbette devam etmemiz gereken yer Şampiyonlar Ligi değil ancak UEFA Avrupa Ligi olursa da onun gerekliliklerini yaparız' ifadelerini kullandı. Mancini sözlerini şöyle sürdürdü:

PİRLO'NUN YERİ DOLACAKTIR

'Pirlo'nun olmayışı elbette önemli. Teknik direktörleri zorlanacaktır ancak Juventus kadrosunda yerini dolduracak isimler var. Biz de karşımıza nasıl bir takım çıkacak, bekliyoruz.'

'Taraftarın güvenini duymak beni mutlu etti. Juventus'a karşı pozisyon vermemeye yönlenmeliyiz.'

'İtalya'nın en iyi takımı ile Türkiye'nin en iyi takımı karşılaşacak. Juventus'u geçmek için elimizden geleni yapacağız.'

'Futboldan bahsediyoruz. Rakip önemli değil. 90 dakika boyunca her şeyin değişeceği bir oyun bu. Buraya geleli 3 ay oldu. Herşey iyi gidiyor şu anda.'

'JUVE YÜZDE 80 ÇIKAR' KONUSU

Mancini, daha önce yaptığı, 'Juventus'un gruptan çıkma şansı yüzde 80' açıklamasının sorulmasını üzerine, 'Bize bir, onlara iki tane sonuç yaradığı için onların şansı daha fazla demiştim ancak bunların bir önemi yok. Biz kazanmak için sahaya çıkacağız' ifadelerini kullandı.

CONTE: ŞANSLAR EŞİT

Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte, G.Saray karşısında dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi. İtalyan çalıştırıcı, iki takım için de şansları eşit görürken, 'Sahada iyi oynayan ve pozisyon yakalayan takım kazanır' diye konuştu. Conte, G.Saray'ın, Mancini yönetiminde emin ellerde olduğunu da söyledi.

Ronaldo ve Zlatan rekor için sahada

Real Madrid'in bugün deplasmanda oynayacağı Kopenhag mücadelesinde forma giyecek Cristiano Ronaldo ve C Grubu'nda Benfica-PSG karşılaşmasında ter dökecek Zlatan İbrahimoviç, 'Şampiyonlar Ligi gruplarının en golcü futbolcusu' unvanını almaya çalışacak. 5 maç sonunda 8'er gol kaydeden Ronaldo-Ibrahimovic ikilisi, Crespo, Inzaghi ve Ruud van Nistelrooy'u geçmek istiyor.

Bir maçtan fazlası

Gruptaki avantajını Kopenhag yenilgisiyle kaybeden, ardından Real Madrid'e boyun eğen G.Saray, tüm emeklerinin karşılığını bugün Juventus karşısında almaya çalışacak. Binlerce taraftar TT Arena'yı dolduracak; milyonların gözü Mancini ve talebelerinin üzerinde olacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son maç heyecanı geldi çattı. Temsilcimiz Galatasaray, bugün son maçında sahasında İtalyan devi Juventus'u ağırlıyor. Sarı-kırmızılıların, Avrupa'da yoluna Şampiyonlar Ligi'nden devam etmesi için kazanmaktan başka çaresi yok. Beraberlik tur için yetecek olan Juventus, kritik 90 dakika öncesi avantajlı durumda. Ama unutmamak gerekir ki; stat Türk Telekom Arena… Mutlak galibiyet hedefleyen Galatasaray, puan kaybı durumunda ise Kopenhag-Real Madrid maçından çıkacak sonucu bekleyecek; iki maçın akıbetine göre Avrupa defterinin kapanma ihtimali de mevcut.

50 yıldır kaybetmiyor

G.Saray, son 50 yılda İtalyan ekiplerine ev sahibi olduğu maçlarda geçit vermiyor. Cimbom, tek yenilgisini 1962-63 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde Milan'a karşı 3-1'lik skorla alırken, ardından İstanbul'da oynadığı 8 ve Dortmund'da oynamak zorunda kaldığı 1 maçta, toplam 6 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. İtalyanlara karşı kaybedilen 7 maçın tamamı dış sahalarda alındı.

 

Bu haber toplam 2877 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.