1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fındıkçının Psikolojisi Bozuldu

Fındıkçının Psikolojisi Bozuldu

Fındık fiyatının bir türlü açıklanmaması ve sektörde yaşanan belirsizliğin fındık üreticisinin psikolojisini bozacak boyutlara geldiği belirtildi.

A+A-

TAKAGAZETE.COM - Fındık fiyatının bir türlü açıklanmaması fındık üreticisinin psikolojisini bozduğunu belirten Özel İmperial Hastanesi Başhekimi ve Psikiyatri Uzmanı Dr. İrfan Coşkun, sıcak ve nemli hava ile birlikte bunalan yöre insanının fındık fiyatlarındaki belirsizliğin de sürmesiyle içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi.
 
Fındık fiyatının bir türlü açıklanmaması ve sektörde yaşanan belirsizliğin fındık üreticisinin psikolojisini bozacak boyutlara geldiği belirtildi. Özel İmperial Hastanesi Başhekimi ve Psikiyatri Uzmanı Dr. İrfan Coşkun, sıcak ve nemli hava ile birlikte bunalan yöre insanının fındık fiyatlarındaki belirsizliğin de sürmesiyle birlikte içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi.

Fındığın yöre insanının en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu hatırlatan Dr. Coşkun, "Fındık yöredeki herkes için hayati öneme sahip bir ürün. Bu ürünün fiyatında yaşanan belirsizlik ve bir türlü fiyatın açıklanamaması başta fındık üreticisi olmak üzere tüccarı, ihracatçıyı hatta esnafı bile etkiliyor. Bir yıl boyunca ürününü kaçtan satacağını düşünen üretici, fiyatın bir türlü açıklanmaması nedeniyle artık ekonomik sorunların yanında psikolojik sorunlar da yaşıyor.

Geleceğini bilememek ve plan yapamamak insanların kendine, çevresine ve geleceğe güvenli bakmasına engel olmaktadır. Bu durum böyle uzun sürerse anksiyete bozuklukları ve depresyon başta olmak üzere bazı psikiyatrik hastalıkların görülmesi kaçınılmazdır" dedi. Dr. Coşkun, yöre insanının yapı olarak zaten hava, coğrafi ve benzeri şartlar nedeniyle tez canlı olduğunu ifade ederek, "Bir de buna geçim derdi ve kendisi için hayati önem arz eden fındığın fiyatının ne olacağını bir türlü öğrenememek eklendiğinde psikolojik sorunlar baş göstermektedir" diye konuştu.

Bu haber toplam 1674 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.