1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Evlilik Öncesi Eğitim Programı İstanbul'dan Başlıyor

Evlilik Öncesi Eğitim Programı İstanbul'dan Başlıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde, Evlilik Öncesi Eğitim Programı İstanbul'dan başlıyor.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde, Evlilik Öncesi Eğitim Programı İstanbul'dan başlıyor. Eğitimle ilgili Bakanlığın web sitesinde yayımlanan duyuruda şu ayrıntılara yer verildi.

Bakanlığımız ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen Evlilik Öncesi Eğitim Programı kapsamında  planlanan Eğiticilerin Eğitimi Seminerinin ilki Genel Müdürümüz Ömer BOZOĞLU ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin GÜNGÖR'ün katılımı ile başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın "Evlilik Öncesi Eğitim" konusunda başlattığı bu çalışmada, destek veren kamu kurum ve kuruluşları ile bir çalışma takvimi hazırlanmıştır. Bu çalışmanın ilk ve en önemli ayağı ise Bakanlığımız ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanmış olan protokoldür. Bu işbirliği protokolü ile önceden planlanmış olan bir program dahilinde il belediyeleri başta olmak üzere  Bakanlığımıza bağlı İl Müdürlükleri personeli ile birlikte Belediyelerin eğiticilerine eğitim verilmesi ve bu  işbirliği kapsamında eğitimin ülke genelinde yaygınlaştırılması öngörülmektedir.

Bu hedefin gerçekleşmesi yönünde ilk eğitim, 09-12 Ekim 2012 tarihlerinde 13 ilin katılımı ile İstanbul ilinde başlatılmıştır. Balıkesir Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illerinden, Belediyeler ve Bakanlığımız İl Müdürlüklerinden olmak üzere yaklaşık 200 personelin katılımı ile başlayan eğitimde,  katılımcılara Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, Aile Hukuku ve Evlilik ve Sağlık konuları anlatılıyor. 

Bu haber toplam 2910 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.